Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alcoolul te tine treaz daca il bei inainte de culcare

Alcoolul te tine treaz daca il bei inainte de culcare
Bei seara un pahar sau doua de vin pentru a te relaxa si a adormi mai repede? Daca da, sa stii ca nu esti singur. Alcoolule ste unul dintre cele mai des utilizate "ajutoare de somn" la care apeleaza oamenii de pretutindeni. Noi stim insa ca alcoolul nu rezolva problemele somnului, si le creeaza.


Un nou studiu publicat in regista online journalsleep.or sugereaza ca exista si un  alt motiv pentru care alcoolul nu te ajuta sa dormi: efectul stimulant. Acea bautura de seara despre care ai crezut ca e prietena cu Mos Ene? Se pare ca sunt, de fapt, inamici.
Efectele alcoolului asupra corpului sunt cunoscute ca bifazice, ceea ce inseamna ca au loc "in doua faze".  Cand este consumat, imediat dupa, alcoolul are efecte stimulante. Mai tarziu, dupa ce alcoolul a stat in sistem o perioada, are efecte sedative. Dar, dupa cum indica aceasta noua cerectare, efectele alcoolului – mai ales cele stimulante – sunt amplificate in timpul anumitor perioade ale ciclului circadian de 24 de ore al organismului.
Multi dintre noi suntem atrasi catre alcool fie pentru efectele lui stimulante, fie pentru cele sedative. Cel mai adesea, bem seara pentru a dormi tun in timpul noptii. Si chiar pare ca un pahar sau doua ne relaxeaza. Dar nu e asa. Consumul exagerat de alcool sau prea aproape de ora de culcare, scade calitatea somnului, atrage mai multe treziri in timpul noptii si scade perioada de somn REM, somnul cel profund care ne ajuta organismul sa se repare.
Acest ultim studiu scoate la lumina importanta momentului cand bem alcool, dar si cat de bine resimtim efectele lui bifazice. Cercetatorii de la Universitatea Brown au investigat modul in care efectele consumului moderat de alcool pot varia in functie de ceasul circadian al organismului si ora ingerarii. Au descoperit ca ora la care bem poate influenta efectele alcoolului: daca bem seara si inainte de culcare, efectele sunt stimulante, fata de alte momente ale zilei.

sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0