indivizii care au reactii puternice dupa ce consuma cantitati mici de alcool prezinta un risc mai mic de a deveni alcoolici, insa originea genetica a acestei reactii nu a fost clarificata.
"Am descoperit o gena care protejeaza contra alcoolismului si care, in afara acestui aspect, are un efect foarte puternic", a declarat medicul Kirk Wilhelmsen, profesor de genetica la Universitatea Carolina de Nord, coordonatorul acestui studiu.
"Insa, alcoolismul este o maladie foarte complexa si exista un numar mare de motive complicate care ii fac pe oameni sa bea alcool, iar efectele acestei variatii genetice ar putea fi doar unul dintre aceste motive", a adaugat cercetatorul american.
Pentru a putea sa identifice caracteristicile genetice ale alcoolismului, cercetatorii au recrutat cateva sute de perechi de frati/surori, de varsta adulta, care aveau cel putin un parinte alcoolic.
Participantii la acest studiu au consumat mai intai un amestec de votca si suc - echivalentul a trei pahare de alcool. Apoi, ei raspuns unor intrebari, puse la intervale regulate, pentru a se determina efectele alcoolului. Printre altele, voluntarii au indicat cercetatorilor daca se simteau ametiti si daca simteau nevoia de a dormi.
Ulterior, oamenii de stiinta au determinat regiunea din creier in care actioneaza genele care par sa influenteze maniera in care voluntarii resimteau efectele alcoolului.
Gena CYP2E1 ii intriga de mult timp pe cercetatori, deoarece ea stimuleaza sinteza unei enzime ce metabolizeaza alcoolul.
Cea mai mare parte din cantitatea de alcool consumata este in realitate metabolizata de o alta enzima - dehidrogenaza, activa la nivelul ficatului.
Insa gena CYP2E1 actioneaza intr-un mod diferit, nu la nivelul ficatului, ci la nivelul creierului, controland toate acele mici molecule (radicali liberi) care pot avea efecte nefaste asupra unor structuri sensibile, cum este cazul celulelor cerebrale. Sursa: MEDIAFAX
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"