Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta bogata in capsuni previne bolile gastrice si protejeaza stomacul de efectele alcoolului

Dieta bogata in capsuni previne bolile gastrice si protejeaza stomacul de efectele alcoolului
Cercetatorii spun ca o dieta bogata in capsuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi si incetinesc procesul de formare a ulcerelor stomacale. Capsunile protejeaza peretii stomacului de efectele negative ale consumului de alcool, spun cercetatorii europeni, care spera ca vor descoperi noi tratamente impotriva ulcerelor stomacale pe baza delicioaselor fructe.


Cercetatorii au remarcat ca soarecii de laborator carora le-a fost administrat timp de zece zile un extract de capsuni (echivalentul a 40 mg/ kilogram corp) au fost mai putin afectati de alcool decât ceilalti, informeaza dailymail.co.uk.

Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat: "Efectele pozitive ale capsunilor nu sunt legate numai de capacitatile lor antioxidante, ci si de faptul ca ele activeaza sistemele de aparare ale antioxidantilor si enzimelor din corp".

Gastritele sau inflamatiile mucoasei stomacale sunt asociate cu consumul de alcool, dar pot fi provocate si de infectii virale sau medicamente precum cele antiinflamatoare (precum aspirina).

Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnica Marche din Italia, coordonator al grupului de cercetatori italieni, spanioli si sârbi care a realizat acest studiu, a declarat: "In aceste cazuri, consumul de capsuni ar putea contribui la incetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale".

Totusi, Battino a subliniat: "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a gasi moleculele din membrana stomacala care protejeaza acest organ de efectele nocive ale unor agenti variati".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre capsuni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efecte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stomac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protejeaza

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0