Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenajeaza-ti gradina dupa ultimele tendinte in peisagistica

de Sunt Fericita la 2020-12-09
Amenajeaza-ti gradina dupa ultimele tendinte in peisagistica
Amenajarea gradinii este o parte importanta a unui proiect de constructie si, asa cum apelezi la un designer de interior pentru sfaturi privind mobilarea casei, la fel ar trebui sa procedezi si pentru spatiile exterioare.


Specialistul care te poate ajuta sa gasesti cele mai bune solutii pentru gradina ta este peisagistul. El iti va spune care sunt cele mai eficiente moduri in care poti pune in valoare curtea pe care o ai. De la aleile pavate pana la florile pe care vrei sa le plantezi in gradina si amplasarea gazonului, nimic nu trebuie sa fie lasat la intamplare. Înainte de a discuta cu un specialist in peisagistica, ar fi bine sa te informezi despre noile tendinte in amenajare exterioara, astfel incat sa stii ce anume sa-i ceri. 

Pavajul din curte

Un aspect esential in amenajarea gradinii este alegerea pavajului pentru alei, terasa, loc de gratar sau loc de parcare. Poti alege diferite materiale pentru pavaj, dar cea mai buna solutie o reprezinta pavelele din beton vibropresat. Sunt accesibile, rezistente, usor de intretinut si disponibile intr-o gama foarte variata de modele, forme si culori. 

 

Spre exemplu, daca iti doresti un stil de amenajare inedit, contemporan, poti alege modele de pavele 3D, care vor crea un efect estetic tridimensional deosebit in gradina ta. În schimb, daca vrei sa amenajezi curtea in stil rustic, atunci poti alege pavele care sa imite foarte bine piatra naturala. 

 

Poti combina diferite culori si forme de pavele, pentru a delimita spatiile din curte sau pentru a obtine modele unice, prin jocuri de texturi si nuante. Discuta cu specialistul despre avantajele pavelelor din beton vibropresat si cere-i recomandari de culori, dimensiuni si forme.

Stilul de amenajare

Aleile pavate, dar si modul de amenajare a zonei verzi trebuie sa urmeze un anumit stil de design. Acesta trebuie sa fie unitar, adica sa se armonizeze inclusiv cu arhitectura locuintei si cu stilul in care este construit gardul de imprejmuire. Poti alege dintre mai multe variante.

 

Daca ai o casa in stil traditional, taranesc, poate chiar o casa la tara, atunci curtea trebuie sa fie amenajata in stil rustic. Acest stil presupune folosirea materialelor naturale, lemn si piatra, iar libertatea este foarte mare. Pavelele trebuie sa imite piatra, dar nu este nevoie sa construiesti alei elaborate, pentru ca totul trebuie sa fie cat mai natural, salbatic. Formele neregulate sunt ideale, iar gardul poate fi construit din lemn sau din lemn si beton.

 

Pentru o casa in stil eclectic sau una din perioada interbelica, iti recomandam sa alegi stilul elegant, regal, pentru amenajarea curtii. Pentru asta, trebuie sa construiesti din pavele alei si terase cu forme geometrice cat mai complexe, iar dalele sa aiba culori sobre, de alb, crem sau gri. Atentia la detalii este esentiala, iar vegetatie din curte trebuie sa fie perfect ingrijita. Elementele din fier forjat, care se pot regasi inclusiv in alcatuirea gardului, vor adauga un plus de farmec si eleganta.

 

O casa moderna va arata foarte bine alaturi de o curte amenajata in stil nordic. Modelele sunt simple, iar culorile sobre, usor de integrat, pentru ca accentul se pune  pe spatiu liber si simplitate. Stilul nordic de amenajare a gradinii poate fi considerat echivalentul stilului minimalist in design interior si este ideal mai ales pentru o curte generoasa, de dimensiuni mari.

 

Prin urmare, ai multe optiuni si trebuie sa te gandesti bine ce anume iti doresti si mai ales ce se potriveste mai bine cu locuinta ta. Tine cont de sfaturile noastre si discuta cu peisagistul despre cele mai bune idei de amenajare pentru gradina ta!


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0