Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradina in stil englezesc: 5 ponturi de amenajare

de Sunt Fericita la 2021-07-16
Gradina in stil englezesc: 5 ponturi de amenajare
Gradina in stil englezesc se caracterizeaza printr-o vegetatie abundenta si un peisaj inspirat din natura. Aparuta in perioada romantismului, acest tip de gradina reprezinta un spatiu feeric, rafinat, perfect pentru un coltisor de relaxare. Daca optezi pentru o astfel de amenajare, iti poti transforma gradina intr-un spatiu elegant si, in acelasi timp, confortabil.


Iata cateva sfaturi la care sa apelezi pentru ca gradina ta sa fie un loc de poveste, folosind principii de amenajare ale stilului clasic englezesc.

1.Planteaza gazon

O regula principala a gradinilor englezesti este prezenta gazonului. Acesta va reprezenta elementul central, asa ca va trebui tuns regulat si ingrijit corespunzator. Gazonul va trebui sa fie des, uniform si sa acopere o suprafata cat mai mare a gradinii. Procedee precum scarificarea sau replantarea ar putea face minuni asupra aspectului sau.

2.Planteaza flori

Pentru a obtine acel efect feeric si natural, gradina trebuie sa contina flori din abundenta. Vedeta gradinilor englezesti este trandafirul, dar poti include cu succes si alte flori, precum petunii, margarete, begonii sau, pentru un aspect mai salbatic, lavanda. 

 

O regula pe care va trebui sa o respecti este cea a culorilor. Gradinile in stil englezesc se disting deseori prin explozii florale dar, pentru a evita crearea unui spatiu prea incarcat, este recomandat sa nu plantezi flori in mai mult de 4 culori. Totusi, poti alege nuante mai aprinse care sa creeze contraste unice.

3.Construieste alei

Un alt element specific acestor gradini sunt aleile, care nu au doar rol estetic, ci si unul functional. Acestea delimiteaza eficient spatiul si creeaza cai de acces de la casa la zona cu plante sau la diferitele zone de relaxare. 

 

Pentru a respecta intocmai stilul englezesc, foloseste piatra decorativa pentru exterior pentru a pava aleile. In functie de spatiul pe care il ai, poti le poti delimita cu mici arbusti sau pomisori, plante, un gard viu sau corpuri de iluminat.

4.Adauga elemente de decor victoriene

O gradina va fi completa daca vei adauga si cateva elemente de decor specifice stilului englezesc. Pentru a imita stilul gotic devenit popular in perioada victoriana, poti include in gradina ta o mica statuie sau o fantana. 

 

Totusi, elementul central intalnit deseori in gradinile englezesti este foisorul. Acesta are, din nou, dublu rol. Pe langa aspectul sau sofisticat, acesta ofera un loc perfect de relaxare si transforma gradina intr-o oaza de calm si liniste.

5.Alege mobila potrivita

Poti amenaja cu succes si alte zone de relaxare in afara de foisor. Acestea pot fi compuse din banci sau mese si scaune clasice, asezate la umbra copacilor sau in zonele de vegetatie. Pentru a respecta directia stilistica a gradinii, alege piese de mobilier din lemn sau fier forjat, care sa pastreze un aspect clasic si rafinat.

 

Cand vine vorba de culorile mobilierului de gradina, nu vei da niciodata gres cu tonurile neutre, care sunt usor de asortat. Totusi, daca vrei sa completezi tabloul floral viu colorat, poti alege niste nuante care sa se potriveasca cu petalele florilor. Secretul este echilibrul, asa ca asigura-te ca alegerile tale vor intregi aspectul gradinii.

 

Gradinile in stil englezesc au devenit din ce in ce mai populare datorita aspectului natural si salbatic, care este in acelasi timp foarte rafinat. In jurul materialelor precum piatra, lemnul si fierul forjat, poti construi un decor rupt din basme in care sa te refugiezi departe de haosul cotidian.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0