Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amestecul care te protejeaza toata vara de tantari

de Viorica Ghinea la 2020-07-02
Amestecul care te protejeaza toata vara de tantari
Desi iubim sezonul estival, trebuie sa recunoastem ca exista un lucru care ne deranjeaza la acesta: tantarii. Nici nu deschizi bine fereastra sa aerisesti ca aceste insecte nesuferite deja se grabesc sa iti faca o “vizita”. Data viitoare pregateste-le o surpriza: un amestec care sa ii faca sa iti ocoleasca locuinta toata vara.


Pe langa faptul ca ne tulbura somnul si ca ne provoaca mancarimi si inflamatii, tantarii pot transmite si boli atunci cand inteapa, in functie de zona si de tipul insectelor. In Romania se pot transmite encefalita Europei Centrale, encefalita West Nile si virusul Zika. De aceea, este indicat sa iei masuri preventive. Chiar daca nu te vei putea feri in totalitaet de tantari atunci cand esti afara, macar in casa te vei simti in siguranta. Prepara amestecul de mai jos si vei tine la distanta aceste insecte toata vara.

Cum sa tii tantarii la distanta


Prima solutie care iti vine in minte atunci cand nu stii cum sa scapi de tantari sunt produsele pe baza de substante chimice. Poate ca acestea reusesc sa inlature insectele, insa iti pot afecta si sanatatea sistemului respirator si pot cauza ameteli si stari de greata. Cel mai bine este sa iti indrepti atentia spre ingrediente naturiste. Acestea sunt la fel de eficiente si nu iti afecteaza nici organismul.

Totusi, atunci cand nu reusesti sa scapi de atacurile insectelor, poti apela la cateva metode care te scapa de mancarimile cauzate de muscaturile de tantar: miere, otet de mere, busuioc, aloe vera, ulei de lavanda si cuburi de gheata.

Aliatii tai de baza: trei uleiuri esentiale

Uleiul esential de eucalipt si lamaie reprezinta o combinatie de succes atunci cand vrei sa tii tantarii la distanta si nu numai. Se pare ca aceste insecte nu se simt deloc atrase de aroma produsului, astfel ca ocolesc zonele in care il simt.

Uleiul esential de citronella este extras din iarba de citronella si se foloseste des in industria cosmeticelor. Mirosul intens al acestuia tine la distanta atat tantarii, cat si alte insecte zburatoare.

Uleiul esential de citrice nu te seduce doar prin aroma lui de neegalat, ci si prin proprietatile pe care le are. Substantele extrase din coaja citricelor pun tantarii pe fuga imediat.

Reteta care alunga tantarii


Acum, ca ai aflat care sunt aliatii tai impotriva tantarilor, introdu aceste ingrediente intr-un amestec naturist extrem de eficient.

Ai nevoie de:

- doua borcane de sticla;

- 10 picaturi de ulei esential de eucalipt si lamaie;

-  10 picaturi de ulei esential de citronella;

- o lamaie taiata in felii;

- o lime taiata in felii;

- 4 crengute de rozmarin.

- lumanari plutitoare.

Daca nu gaseste niciunul dintre aceste uleiuri in comert, poti sa folosesti si ulei de menta pentru a scapa de insectele din casa.

Metoda de preparare

Taie lamaia si lime-ul in felii si aranjeaza-le in ambele borcane, apoi pune cate doua crengute de rozmarin de recipient. Dupa aceea, umple ¾ cu apa si pune 10 picaturi de ulei esential de  eucalipt si lamaie intr-un borcan si 10 picaturi de  ulei esential de citronella in celalalt borcan. Nu le amesteca! Deasupra pune cate o lumanare si aprinde-o.

Poti sa tii aceste borcane atat in casa, in apropierea ferestrelor si a usilor, cat si afara. Le poti folosi cu succes pe terasa, pe balcon, in gradina si chiar la un foc de tabara.

Verile tale vor fi mult mai frumoase de acum cu ajutorul acestui amestec naturist. Nu numai ca te scapa de tantari, dar te invaluie si intr-o aroma extrem de placuta.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 27 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uleiuri esentiale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insecte

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0