Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 produse din casa ta care pot produce cancer

de Alina Ilie la 2015-03-31
4 produse din casa ta care pot produce cancer
Odorizantele de camera, deodorantele si antiperspirantele, lumanarile sau betisoarele parfumate pot contine substante care irita gatul, ochii sau pielea. Aceste substante patrund in organism, ducand la probleme cardiovasculare, digestive si neurologice.


Aldehidele, hidrocarburile sau alte substante toxice pot provoaca grave probleme de sanatate. Voi prezenta, in randurile de mai jos, 4 produse din casa ta pe care le folosesti in mod constant si care duc la aparitia cancerului:

1. Odorizante de camera

Odorizantele afecteaza functiile cerebrale, ducand la aparitia bolilor cronice.

Teste efectuate in Statele Unite de catre Consiliul de Aparare a Resurselor Naturale au scos la iveala ca majoritatea odorizantelor de camera contin ftalati, care, printre altele, interfereaza cu mecanismele de producere a hormonilor la barbati.

Majoritatea odorizantelor au in compozitie si alti compusi chimici volatili cauzatori de cancer, care interfereaza cu functia reproductiva, respiratorie, precum si cu procesul de regenerare celulara. Un studiu din 2008 efectuat de Anne Steinemann in cadrul Universitatii din Washington a descoperit ca toate odorizantele testate emanau compusi chimici cunoscuti drept carcinogeni.

Daca vrei sa improspatezi mirosul din casa, renunta la odorizante in favoarea uleiurilor esentiale, care pot fi emanate in aer cu ajutorul unui pulverizator.

2. Lumanari parfumate

La fel ca si odorizantele, multe lumanari parfumate sunt toxice. Un studiu realizat de Comisia de Siguranta a Produselor de Consum din SUA a descoperit ca lumanarile parfumate contin microfire de plumb in fitil. Acesta este eliberat in aer in urma arderii.

Vaporii inhalati in timpul arderii lumanarii au efecte devastatoare pentru sanatate: pot cauza tulburari hormonale, probeme de comportament si tulburari de memorie.

Multe lumanari sunt facute din parafina transparenta, care atunci cand este arsa, emana doua substante foarte toxice, benzen si toluen. Ambele sunt carcinogene.

Daca vrei sa creezi un ambient placut, foloseste luminari din ceara de albine cu fitil de bumbac.

3. Sampoane, balsamuri de par

Toxinele din produsele cosmetice reprezinta un subiect de mare interes in prezent, avand in vedere ca multe produse de ingrijire a parului contin ingredienti precum lauril sulfat de sodiu, care este asociat cu cancerul.

Alte substante nocive, folosite frecvent in produsele de ingrijire a parului sunt polietilenglicolul si cocamida.

4. Deodorante, antiperspirante

Despre acestea este bine sa stii ca au in compozitia lor substante chimice precum clorhidratul de aluminiu, care poate fi absorbit de piele si favorizeaza aparitia cancerului la san. Se crede ca aluminiul din antiperspirante duce la aparitia afectiunilor cerebrale.

Alte substante toxice din deodorante si antiperspirante sunt parabenii, care favorizeaza dezvoltarea celulelor cancerigene. Parabenii au legatura si cu problemele gastrointestinale, starile de greata si bolilele sistemului nervos central.

Foto: flowerona.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lumanari parfumate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uleiuri esentiale

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0