Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bicarbonatul de sodiu: 8 intrebuintari inedite

de Alina Ilie la 2024-07-02
Bicarbonatul de sodiu: 8 intrebuintari inedite
Bicarbonatul de sodiu este un remediu versatil, cu numeroase beneficii pentru sanatate, uz casnic si igiena personala. Capacitatea sa de a neutraliza acizii, de a curata si de a dezodoriza il face un aliat valoros in gospodarie, dar si pentru ingrijirea personala.


Ameliorarea arsurilor la stomac si a indigestiei
 
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru capacitatea sa de a neutraliza acidul gastric, oferind o ameliorare rapida a arsurilor la stomac si a indigestiei. Prin consumul unei solutii de apa cu bicarbonat, se poate crea un mediu mai putin acid in stomac, reducand astfel disconfortul si durerea asociate acestor afectiuni.
 
Curatarea si dezinfectarea suprafetelor
 
Apa cu bicarbonat este un agent de curatare natural si eficient pentru diverse suprafete din casa. Poate fi folosita pentru curatarea bucatariei, baii, podelelor si chiar a electrocasnicelor. Capacitatea sa de a neutraliza mirosurile neplacute si de a elimina murdaria o face ideala pentru intretinerea locuintei.
 
Indepartarea petelor
 
Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru indepartarea petelor dificile de pe haine, covoare si tapiterii. Amestecand apa cu bicarbonat, se poate crea o pasta care poate fi aplicata direct pe pete pentru a le descompune si a le indeparta eficient.
 
Deodorizarea frigiderului
 
Frigiderul poate acumula mirosuri neplacute din diverse alimente. Plasarea unui recipient deschis cu apa si bicarbonat de sodiu in frigider poate ajuta la absorbtia acestor mirosuri, mentinand un mediu curat si proaspat.
 
Ingrijirea dentara
 
Apa cu bicarbonat poate fi folosita pentru ingrijirea dentara datorita proprietatilor sale de albire si de neutralizare a acizilor. Gargara cu o solutie de apa si bicarbonat poate ajuta la reducerea bacteriilor din cavitatea bucala si la prevenirea formarii tartrului si a cariilor dentare.
 
Ingrijirea pielii
 
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a ameliora diverse probleme ale pielii, cum ar fi iritatiile, intepaturile de insecte si acneea. O baie cu apa si bicarbonat poate ajuta la calmarea pielii iritate si la reducerea inflamatiilor.
 
Ingrijirea parului
 
Clatirea parului cu o solutie de apa si bicarbonat poate ajuta la eliminarea reziduurilor de produse de ingrijire si la restabilirea echilibrului pH-ului scalpului. Acest tratament poate contribui la imbunatatirea sanatatii parului si la reducerea matretii.
 
Combaterea insectelor
 
Apa cu bicarbonat poate fi folosita pentru a tine la distanta anumite insecte, cum ar fi furnicile. Amestecul poate fi pulverizat in zonele afectate pentru a descuraja prezenta acestor daunatori.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.94 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016