Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atac de panica - simptome pe care trebuie sa le cunosti

de Camelia Diaconu la 2018-08-02
Atac de panica - simptome pe care trebuie sa le cunosti
De multe ori simtim anumite afectiuni la nivelul corpului, insa nu le luam in seama pentru ca nu le cunoastem cauza si ne asteptam sa treaca mai repede. Insa, este intotdeauna recomandat sa iti cunosti semnele pe care organismul le arata, pentru a te asigura ca stii cum sa le tratezi in timp util. Un atac de panica are semnele uzuale, respectiv: tremurat, transpirat, plans sau hiperventilatie, dar pe langa asta, mai exista si alte semne.


Simptome ale atacului de panica pe care trebuie sa le stii
 

Amortealea membrelor sau ameteala. In momentul in care se instaleaza un atac de panica, sangele nu mai circula cum trebuie, motiv pentru care intervine si amorteala membrelor. Atunci este momentul in care te simti slabit si fara puterea de a-ti mai misca corpul.
 
Derealizarea. Este momentul care nu mai constientizezi ce se intampla in jurul tau si totul pare fara forma. Te simti detasat de lucrurile care te inconjoara, iar asta nu te mai face sa realizezi ce se intampla cu adevarat.
 
Dureri de cap. Atacul de panica silentios se manifesta cel mai des prin durerile acute de cap, dar care pot dura doar cateva minute. Tulburarile de panica se asociaza direct cu migrene si pot dura mai multa vreme. Aceste dureri apar din cauza tensiunii fizice, dar si a anxietatii care se formeaza in timpul atacului. 
 
Greata. Exista o legatura directa intre tulburarile anxioase si colonul iritabil, motiv pentru care, in momentul in care se instaleaza atacurile de panica, apar si durerile stomacale si simptomele de greata.
 
Creste sau scade nivelul ritmului cardiac. In momentul in care inima incepe sa bata mai repede decat de obicei sau chiar sa ai palpitatii, te poti duce cu gandul la un atac de panica silentios. Esta valabil si in momentul in care simti ca inima nu iti bate normal si nu ai suficient aer sa respiri. 
 
Iti pierzi vederea pe perioade scurte de timp. Daca dintr-o data simti ca nu mai vezi bine si ca s-a instalat o ceata la nivelul ochilor, acesta este un semn pe care organismul ti-l ridica. Sunt sanse destul de mari ca in acele momente sa suferi de un atac de panica silentios sau pur si simplu o senzatie de panica, o frica mai mare decat de obicei.
 
Simti un nod in gat. Acest simptom se manifesta diferit in cazul mai multor persoane. Fie poti simti ca se contracta muschii de la nivelul gatului mai tare decat de obicei, fie simti ca ai un nod in gat care nu te lasa sa vorbesti. Sunt printre simptomele des intalnite. Nu este neaparat un motiv de ingrijorare, insa trebuie sa tii cont de aceste semne.
 
Atacurile de panica pot aparea si din cauza unui stil de viata deficitar, a unui organism care se lupta cu un stres continuu si cu griji carora nu le mai face fata. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.42 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0