Simptome ale atacului de panica pe care trebuie sa le stii
Amortealea membrelor sau ameteala. In momentul in care se instaleaza un atac de panica, sangele nu mai circula cum trebuie, motiv pentru care intervine si amorteala membrelor. Atunci este momentul in care te simti slabit si fara puterea de a-ti mai misca corpul.
Derealizarea. Este momentul care nu mai constientizezi ce se intampla in jurul tau si totul pare fara forma. Te simti detasat de lucrurile care te inconjoara, iar asta nu te mai face sa realizezi ce se intampla cu adevarat.
Dureri de cap. Atacul de panica silentios se manifesta cel mai des prin durerile acute de cap, dar care pot dura doar cateva minute. Tulburarile de panica se asociaza direct cu migrene si pot dura mai multa vreme. Aceste dureri apar din cauza tensiunii fizice, dar si a anxietatii care se formeaza in timpul atacului.
Greata. Exista o legatura directa intre tulburarile anxioase si colonul iritabil, motiv pentru care, in momentul in care se instaleaza atacurile de panica, apar si durerile stomacale si simptomele de greata.
Creste sau scade nivelul ritmului cardiac. In momentul in care inima incepe sa bata mai repede decat de obicei sau chiar sa ai palpitatii, te poti duce cu gandul la un atac de panica silentios. Esta valabil si in momentul in care simti ca inima nu iti bate normal si nu ai suficient aer sa respiri.
Iti pierzi vederea pe perioade scurte de timp. Daca dintr-o data simti ca nu mai vezi bine si ca s-a instalat o ceata la nivelul ochilor, acesta este un semn pe care organismul ti-l ridica. Sunt sanse destul de mari ca in acele momente sa suferi de un atac de panica silentios sau pur si simplu o senzatie de panica, o frica mai mare decat de obicei.
Simti un nod in gat. Acest simptom se manifesta diferit in cazul mai multor persoane. Fie poti simti ca se contracta muschii de la nivelul gatului mai tare decat de obicei, fie simti ca ai un nod in gat care nu te lasa sa vorbesti. Sunt printre simptomele des intalnite. Nu este neaparat un motiv de ingrijorare, insa trebuie sa tii cont de aceste semne.
Atacurile de panica pot aparea si din cauza unui stil de viata deficitar, a unui organism care se lupta cu un stres continuu si cu griji carora nu le mai face fata.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.42
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!