Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bauturi si alimente care pateaza dintii

de Viorica Ghinea la 2021-03-22
Bauturi si alimente care pateaza dintii
Chiar daca ne dorim un zambet alb imaculat, de multe ori, in mod involunar, din cauza alimentatiei nepotrivite, dintii nostri se ingalbenesc ori capata pete inestetice. Din fericire, exista si solutii pentru a prevenii petele pe dinti, iar cel mai indicat este sa stii care sunt alimentele daunatoare.


Alimente care pot pata dintii
 

Sunt o multime de alimente recomandate de medicii stomatologi pentru albirea dintilor, capsunile aflandu-se in topul celor preferate. Insa, exista si viceversa, alimente in urma carora dintii nostri raman patati. Nu, nu te gandi ca trebuie excluse definitiv din dieta, ci dupa ce le consumi este recomandat sa acorzi imediat atentie danturii. Spre exemplu sa iti clatesti gura cu un pahar de apa, ori sa iti periezi dintii sau sa folosesti ata dentara, pentru a te asigura ca ai indepartat orice urma.  Iata cateva dintre alimentele cu o putere mare asupra dintilor. Pot schimba in scurt timp aspectul si culoarea naturala a danturii!
 
Sfecla rosie. Culoarea puternica a acesteia este din cauza agentilor de colorare pe care ii are in compozitie. Sfecla, mai ales in forma lichida pateaza foarte tare dintii si este recomandat ca imediat dupa consum sa ii periati cu pasta de dinti pentru a indeparta colorantii. 
Sucuri acidulate. Vorbim aici in special despre sucurile acidulate inchise la culoare deoarece pot pata dintii din cauza culorii pe care o au. De asemenea, si temperatura de servire esteun alt factor important care poate duce la deteriorarea smaltului, tocmai din acest motiv este recomandat sa consumi cat mai rar si daca este posibil sa faci asta cu paiul.
 
Cafea. Este bautura din topul celor mai periculoase bauturi care afecteaza culoarea dintilor. Chiar daca este benefica pentru organism, daca esti un fan al cafelei, pentru a nu pata dintii este recomandat sa o consumi cu putin lapte sau sa iti clatesti gura cu putina apa, pentru a preveni patarea dintilor.
 
Fructele de padure. Zmeura, afine sau coacaze, chiar daca sunt extrem de benefice pentru organism datorita antioxidantilor din compozitie, contin si un colorant semi-permanent care, din pacate, pateaza dintii. Acelasi efect il au si daca sunt consumate sub forma de suc.
 
Ciocolata. Ciocolata poate modifica nuanta naturala a dintilor din cauza continutului ridicat de cacao. Mai mult, este unul dintre alimentele care duce si la aparitia cariilor dentare din cauza zaharlui in exces pe care il are. Cel mai indicat este sa consumi ciocolata cu moderatie si nu in ultimul rand sa te speli pe dinti dupa ce mananci.
 
Vin rosu.  Stugurii negri pateaza dintii, iar daca acestia sunt fermentati pot avea un efect si mai puternic. Tocmai din acest motiv consumul de vin rosu este recomandat mai rar si ori de cate ori se consuma este esential si un consum de apa.
 
Ceai. Are aproape aceiasi putere pentru dinti precum cafeaua. Din cauza taninurilor din compozitie, ceaiul, mai ales cel inchis la culoare poate pata foarte usor dintii. Daca iti place foarte mult ceaiul, atunci incearca sa bei ceai alb sau ceai verde. 
 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0