Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectii de viata pe care ar trebui sa le stii pana la 30 de ani

Lectii de viata pe care ar trebui sa le stii pana la 30 de ani
Atunci cand te astepti mai putin, viata iti da lectii despre oameni sau chiar despre tine insati. Treci peste momentele dificile cu o gluma, dar nu uita invatamintele acestora. Iata cateva astfel de lectii de viata pe care ar trebui sa le stii pana la 30 de ani...


Dupa 30 de ani, oamenii nu prea se mai schimba
Inspre 30 de ani ar trebui sa stii deja ca oamenii nu prea isi mai schimba obiceiurile. Asta inseamna ca tipul aratos cu care te vedeai nu va inceta sa-si lase sosetele murdare imprastiate prin casa si nici nu isi va aduce aminte, peste noapte, manierele unui gentlemen.
Organismul se schimba
Metabolismul incetineste pe masura ce avansezi in varsta. Daca in adolescenta nu te chinuia prea mult gandul ca ai mancat o prajitura la 12 noaptea, inspre 30 de ani si mai ales dupa, vei observa ca prajiturica s-a depus pe coapse si burtica. Fii constienta ca trebuie sa ai o alimentatie corecta si fa miscare.
Prietenii
In timp, vei pierde legatura cu multi dintre prietenii tai si pe unii dintre ei ii vei pierde de tot. Perioada dintre 18-30 de ani este plina de schimbari si transformari: de la cele personale (sistemul de valori, orientare politica sau spirituala), pana la cele profesionale. Exista un proverb care spune ca timpul ne cerne prietenii... ai incredere ca la 30 de ani vei avea langa tine prietenii adevarati care nu te vor lasa la greu.
Invidia
Sa recunoastem, nu multe femei sunt pe deplin mature la 20 de ani... unele nici la 27. E foarte posibil (si normal) sa fii geloasa pe cineva care are mai mult succes decat tine (atat pe plan profesional, cat si personal). Ai grija insa ca nu cumva aceasta gelozie sa te transforme intr-o acritura; transforma toate aceste sentimente negative in ceva bun, productiv, fii optimista si deschisa la schimbari si ai grija ca in timp sa devii tu cea invidiata.
Nehotararea
Unii oameni nu sunt siguri pe ei nici la 40 de ani, darmite la 20. Daca in adolescenta sau pe la 20 de ani acest lucru e normal, inspre 30 de ani ar trebui sa te impaci deja cu ideea si sa nu mai fi atat de tensionata in ceea ce priveste hotararile tale. De altfel, experienta de viata adunata pana la 30 de ani si maturitatea te vor face sa stii ce vrei.
Iubirile vin si trec
De-a lungul timpului vei iubi si vei suferi mult - nu te increde prea mult in povesti, pentru ca nu toata lumea isi intalneste din adolescenta sufletul pereche. Poate esti printre cele care trebuie sa caute... Nu-i nici o problema. Nu-ti dorim, dar daca ajungi sa suferi din dragoste, nu ii uita pe cei care te iubesc cu adevarat. In timp vei avea alte asteptari, iar dupa 30 de ani vei observa ca nu mai esti dispusa sa lasi atat de mult de la tine - iar asta e un lucru bun si un semn clar de maturizare.
Parintii
Una din cele mai dureroase lucruri care ne invata viata, mai ales dupa 30 de ani, este ca parintii nostri imbatranesc. Pe la 20 de ani vei fi atat de ocupata cu viata ta, incat te vei trezi intr-o zi, dupa 30de ani, ca parintii tai deja sunt batrani si se pot duce. Nu te panica, pentru ca nu poti schimba cursul vietii, insa incearca sa profiti la maxim de momentele petrecute impreuna.
Sicanele de la serviciu
In 10-15 ani de munca, e foarte posibil ca ai avut deja un sef morocanos ori colegi nu prea prietenosi. Ai grija sa nu pui la inima toate rautatile.
Excesele iti fac rau
Fie ca e vorba de alcool, fumat, droguri usoare si chiar o alimentatie necorespunzatoare sau nopti pierdute, nu uita ca inspre 30 de ani toate aceste excese isi vor face simtite efectele. Ba mai mult, daca exagerezi, e posibil sa arati la 25 de ani ca o femeie de 30.
Cand ti-e rau in public
Ok, si daca transpiri excesiv intr-o zi caniculara, ti s-a scurs machiajul dupa o ploaie neataptata, s-a rupt tocul pe scarile rulante... sunt intamplari neplacute, dar care au loc. Nu te stresa prea mult din cauza asta, transforma momentul deranjant cu o doza de haz.
Economiile
In adolescenta si apoi inspre 23-25 de ani, pana cand iti gasesti un loc de munca stabil si bine platit, vei avea probleme cu banii. Ceea ce te invata viata in astfel de momente, este ca poti supravietui foarte bine cu 50 de lei pe saptamana... invata de aici ca poti face si economii sau ca poti pune bani deoparte pentru zile negre sau urgente. Pana la 30 de ani, ar trebui sa stii sa faci asta si sa te descurci din punct de vedere financiar.
Prietenii toxici
Vor intra in viata ta o gramada de oameni, cunostinte sau prieteni nepotriviti; fa in asa fel incat sa si iasa la fel cum au venit, fara sa te schimbe in rau.
Iubeste-te pe tine insati
E usor sa iubesti pe altcineva, insa ca sa poti darui iubire, trebuie mai intai sa fii impacata cu tine insati si sa te iubesti.
Momentele unice
Vei trai momente unice de care iti vei aminti toata viata. Nu le uita, sunt comorile adolescentei si tineretii tale. La 30 de ani iti vei aminti cu drag de ele.
Tu si moda
Chiar daca in adolescenta erai cam sleampata, iar pe la 20 de ani iti cautai stilul, inspre 30 de ani lucrurile se aseaza si vei stii exact ce ti se potriveste si ce nu. Daca insa nu stii ce sa porti ca sa te avantajeze pana la aceasta varsta, atunci probabil nu vei putea sa inveti niciodata: dupa 30 de ani, oamenii se schimba foarte greu.
Prima dragoste
Nu il vei uita niciodata, asta e clar; si nu e de domeniul patologicului, ci e foarte nomal. De multe ori, suntem legate de iubitii pe care i-am avut si o parte din ei ramane cu noi pentru totdeauna - dupa 30 de ani vei putea privi mai relaxata fostele relatii, insa intotdeauna prima dragoste va avea un loc special in inima ta.
Micile tale rautati
Vei fi si tu rea cu cineva, voit sau nu. La 20 de ani te axezi mai mult pe cat de mult rau iti fac ceilalti (asa-zisele prietene, iubitul, seful, etc), dar nu iti dai seama ca poti si tu rani pe cineva.
Relatii
Nu poti iubi pe nimeni cu forta. Daca o relatie nu merge de la inceput, probabil ca nu va merge niciodata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 30 de ani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lectii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adolescenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimba

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0