Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este cel mai sanatos meniu posibil

Care este cel mai sanatos meniu posibil
Cei care se gandesc ca este plictisitor sa alegi in fiecare zi mancarea sanatoasa trebuie sa-si schimbe parerea. Meniul "minune" include o serie de alimente sanatoase, repartizate in cele trei mese principale, dar si o multime de snacks-uri ce pot fi consumate pe parcursul zilei. El promite sa fie nu doar sanatos, ci si apetisant. Sa vedem asadar care este cel mai sanatos meniu...


Oamenii de stiinta britanici au realizat cel mai sanatos meniu cu putinta. Pentru obtinerea lui a fost nevoie de ani de zile in care cercetatorii de la Leatherhead Food Research, o organizatie britanica independenta, au analizat 4.000 de reclame folosite de producatori si supermarket-uri pentru a-i tenta pe consumatori.
"Am vrut sa aratam ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie plictisitoare. Am efectuat zeci de teste in fiecare an, in ceea ce priveste gustul produselor alimentare, si am ajuns la o singura concluzie: indiferent cat de sanatos este un aliment, daca nu e si gustos, atunci nu se vinde", a declarat dr. Paul Berryman, seful organizatiei Leatherhead.
Meniul incepe cu o terina de somon proaspat si afumat, care contine Omega 3 si DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inima si creier. Terina trebuie consumata alaturi de o salata cu un dressing din ulei de masline extravirgin, care este bun pentru mentinerea unui nivel normal al colesterolului.
O farfurie cu pui, linte si legume reprezinta o masa hranitoare si sanatoasa, care corespunde cerintelor a 80 dintre testele analizate de cercetatorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mancare contribuie la o crestere a masei musculare, iar acidul pantotenic continut de linte reduce oboseala si imbunatateste performanta mentala.
La desert, un iaurt amestecat cu nuci si sos de caramel fara zahar este considerat perfect pentru digestie, dentitie si pentru controlul glucozei din sange.
Prezenta gumei de guar (E 412) in desert poate ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului, in timp ce lactoza contribuie la accelerarea tranzitului intestinal.
Nucile din desert sunt considerate un super-aliment, consumul a 30 de grame pe zi contribuind la imbunatatirea elasticitatii vaselor de sange.
De asemenea, cercetatorii au inclus in meniu o bautura ce poate imbunatati forma fizica. Ingredientele acesteia contin elemente nutritive, precum calciu, zinc, fier, potasiu, seleniu si magneziu.
Printre recomandarile cercetatorilor se numara un shake din fructe de padure, considerat o masa pentru cei care tin dieta. Acesta poate contribui la scaderea in greutate a celor care doresc sa aiba o dieta stricta.
Pentru zilele si noptile reci este recomandata o ciocolata calda, care contine melatonina ce induce somnolenta.
La final, expertii recomanda o tableta de carbune medicinal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meniu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatos

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0