Ingrediente pentru aluat:
- 100 g unt;
- 150 g faina;
- 80 g zahar;
- 3 galbenusuri;
- 1 ceasca smantana;
- 30 g drojdie;
- 1 pliculet de zahar vanilat;
- un varf de sare.
Umplutura:
- 1/2 kg branza de vaci;
- 100 g unt;
.jpg)
- 5 galbenusuri;
- 150 g smantana;
- 200 g zahar;
- 100 g stafide;
- 100 g faina;
- 1 esenta de rom;
- 1 plic zahar vanilat;
- un varf de sare.
Decor:
- 1 ou;
- 3 linguri ulei;
- 50 g zahar.
Pasca cu branza si stafide - modalitate de preparare
Drojdia se inmoaie in putina apa calduta, se adauga faina, galbenusurile, zaharul, untul si smantana, zaharul vanilat si se framanta bine pana se dezlipeste de pe mana. Coca obtinuta se lasa la crescut aproximativ 15-20 de minute (pana isi dubleaza volumul) in vasul in care a fost framantata. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati egale. Intindem o foaie subtire pe care o punem apoi intr-o forma rotunda de copt. Forma de copt o puteti unge cu unt sau ulei si daca doriti puteti folosi si hartie de copt.
Cea de-a doua parte din aluat o impartim in 3 bucati din care realizam o impletitura pe care o vom aseza peste foaia de aluat, de jur imprejur, iar in mijloc se aseaza umplutura pe care o preparam in felul urmator: amestecam branza cu untul, adaugam galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, smantana, stafidele si praful de sare. Faina se adauga treptat pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul impletit de pe margine se unge cu un amestec format din ulei, ou si zahar.
Pasca se tine in cuptorul incins aproximativ 35-40 de minute.
Pofta buna!
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
