Căldura excesivă
Desi ne bucuram de vremea bună de plajă, cei care suferă de sensibilitate la căldură, afectiune ce poate provoca inclusiv dezechilibre hormonale, soarele dogoritor inseamnă un singur lucru: depresie. Potrivit unei teorii noi, atunci când este prea cald, corpul produce mai puÅ£in hormon tiroidian, ceea ce inseamna ca are mai putina energie. Vremea foarte caldă te ÅŸi împiedică să dormi corespunzător, ceea ce poate duce la enervare.
GogoÅŸile si dulciurile
Chiar dacă ne simÅ£im mai bine pe moment, imediat dupa ce consumam mâncărurile dulci ÅŸi grase, precum gogoÅŸile, pe care le dorim când avem o dispoziÅ£ie proastă, ne afectează silueta ÅŸi starea de spirit în general. DispoziÅ£ia noastră este determinată de alimentarea constantă cu energie, de la glucoza din sânge la creier. Astfel, cel mai bine este să consumi alimente care eliberează treptat energie, precum cereale inegrale, iar dacă doreÅŸti ceva dulce, cea mai bună alegere este ciocolata - cea cu peste 85% cacao, pentru a evita creÅŸterea bruscă a glicemiei.
Iluminatul
Dacă e prea multă lumină în dormitor, fie de pe stradă, fie de la televizor, aceasta poate afecta negativ creierul. În studiile făcute pe animale, cercetătorii de la Ohio State University, au descoperit că expunerea la lumină, chiar pală, prea mult timp, pe timpul noaptii, a generat simptome de depresie, astfel că hamsterii nu mai consumau gustările care li se serveau.
Ceaiul ÅŸi cafeaua
"Sunt tot timpul uimit de câÅ£i oameni văd care sunt deprimaÅ£i din cauză că nu pot dormi ÅŸi care totuÅŸi beau nenumărate ceÅŸti cu ceai sau cafea, chiar ÅŸi seara târziu", spune doctorul William Shanahan. "Este cât se poate de obiÅŸnuit. Regula de aur este să nu mai consumaÅ£i cafeină după ora 16.00 - un expresso după cină poate fi fatal somnului dumneavoastră", precizează el.
Ţigările
Fumatul ar putea spori riscul de depresie severă cu 93%. Un studiu publicat în British Journal of Psychiatrya relevat că dintre cele 1043 de femei testate, 15% dintre fumatoare au ajuns să fie diagnosticate cu depresie severă, faţă de doar 6,5% dintre nefumătoare. Explicatia ar fi in faptul ca nicotina stimulează eliberarea dopaminei (substanÅ£a din creier responsabilă cu buna dispoziÅ£ie), dar ca acestă creÅŸtere temporară a cantităţii eliberate de dopamină favorizează încetinirea mecanismului prin care creierul îÅŸi produce dopamina necesară, astfel că pe termen lung, cantitatea este mai mică.
Internetul
Într-un studiu efectuat în China anul trecut, printre 1.000 de adolescenÅ£i, s-a arătat că cei care utilizau internetul în exces erau cu 150% mai predispuÅŸi la depresie. Tehnologia poate fi obositoare pentru creier ÅŸi, în plus, dacă stai toată ziua la telefon sau pe internet, poÅ£i deveni mai puÅ£in încrezător în situaÅ£ii sociale reale. "Dacă petreci mai mult de două ore pe zi, în afara programului de lucru, pe internet, există motive de îngrijorare", spune doctorul Richard Graham, expert în dependenÅ£a de tehnologie.
Dieta Atkins (fără carbohidraţi)
CarbohidraÅ£ii ridică nivelul de serotonină, o altă substanţă din creier responsabilă cu buna dispoziÅ£ie. Cei care urmează o dietă săracă în carbohidraÅ£i sunt predispuÅŸi la schimbări de dispoziÅ£ie, potrivit cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Boston. AceÅŸtia au descoperit că lipsa carbohidraÅ£ilor dereglează secreÅ£ia de serotonină a creierului, cauzând enervare ÅŸi depresie sau aÅŸa-numita "atitudine Atkins", după numele dietei lui Robert Atkins.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.67
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!