Fluctuatiile de greutate sunt, pana la urma, transformari firesti ale organismului. Este absolut firesc ca seara, inainte de culcare, cantarul sa nu iti mai arate aceleasi kilograme ca si dimineata, inainte sa mananci. Aceste mici diferente nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, insa daca greutatea oscileaza in mod semnificativ, atunci exista mai multi factori declansatori.
Iata cateva dintre cauzele principale care iti pot influenta in mod direct numarul de kilograme.
Iata cateva dintre cauzele principale care iti pot influenta in mod direct numarul de kilograme.
Anticonceptionalele. Indiferent de tipul acestora, anticonceptionalele au la baza hormoni si pot duce la fluctuatii de greutate. Pentru ca orice echlibru hormonal este intr-o permanenta schimbare, se pot produce si o serie de schimbari fizice, iar oscilarea de greutate este unul dintre efectele adverse in urma consumului de anticonceptionale.
Menstruatia. In perioada menstruatiei se produc o serie de schimbari hormonale. In prima faza a menstruatiei, mai ales in prima parte a sarcinii se activeaza progesteronul, iar daca nu esti insarcinata, acesta scade si apare retentia de apa in organism. In timpul menstruatiei, de regula, te confrunti cu stari dese de balonare, fapt ce duce la fluctuatii de greutate de cateva kilograme.
Afectiuni ale tiroidei. Tiroida se afla la nivelul gatului iar rolul acesteia este de a produce si de a stoca hormoni. Cu un rol esential in buna functionare a metabolismului, tiroida influenteaza dezvoltarea si regenerarea normala a tesuturilor, dar si productia de energie si de caldura. In momentul in care tiroida nu functioneaza corect, se elibereaza o cantitate prea mica de hormoni, afectiune ce se numeste hipotiroidism ori, din contra, o cantitate prea mare de hormoni, hipertiroidism. Aici intervin senzatiile de oboseala cronica, depresie, dificultati de oboseala si chiar pierderea rapida a kilogramelor ori ingrasarea necontrolata.
Fibromialgia. Boala cronica ce este cunoscuta datorita durerilor muschilor si tesutului moale, fibromialgia se manifesta printr-o stare continua de oboseala si epuizare. Functiile metabolismului sunt incetinite, nu te odihnesti suficient, iar toate aceste efecte duc la cresteri masive de greutate.
Probleme cu somnul. Cantitatea de somn potrivita ajuta la reglarea poftei de mancare si implicit la reglarea hormonilor de crestere. Daca nu dormi suficient in fiecare noapte, cel putin sapte ore pe noapte, poate aparea cresterea in greutate.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
