Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce alimente iti fac vederea mai buna?

Ce alimente iti fac vederea mai buna?
Un control anual la oftalmolog este o rutina importanta pentru mentinerea sanatatii vederii, dar o dieta echilibrata poate si ea servi aceleiasi functii. Ochii tai au nevoie de vitamine, de acizi grasi si de antioxidanti pentru a-si face treaba si pentru a preveni pierderea vederii din cauza bolii. Includerea anumitor alimente in dieta care contin acesti nutrienti iti imbunatateste sansele de a avea o vedere de vultur si de a ti-o mentine pentru totdeauna.


Legumele cu frunze verzi.
Acestea au multe vitamine, cum ar fi vitamina A, B-12 si C, dar si minerale (calciu) care sunt importante pentru sanatate in general. Totusi, aceste legume contin si carotinoizii luteina si zeaxantina care sunt importanti pentru functionarea retinei. Aceste substante pot amana sau preveni pierderea vederii din cauza degenerarii maculare care vine odata cu varsta. Macula este o mica zona situata in centrul retinei, acolo unde se focalizeaza razele de lumina, si este responsabila pentru vederea frontala, vederea de aproape si percepetrea culorilor. Degenerarea maculara apare atunci cand celulele maculei nu mai functioneaza. 
Surse bune de luteina si zeaxantina includ spanacul, varza kale, varza si germenii.
Ouale.
Oul are o reputatie proasta pentru ca majoritatea oamenilor il asociaza cu niveluri ridicate de colesterol. Ouale insa sunt benefice ochiului: un ou pe zi creste nivelurile de luteina si zeaxantina cu 30%. Ouale au si acizi grasi omega-3 care pot scadea riscul de glaucom. 
Pestele.
Somonul, macroul, tonul si sardinele imbunatatesc starea de sanatate a inimii, dar si a ochiului. Au acizi grasi omega-3, care pot scadea riscul de degenerare maculara si de glaucom, dar si de aparitie a sindromului de ochi uscati. Pestele are si vitaminele A si D, ambele importante pentru a mentine retina sanatoasa. 
Legumele si fructele viu colorate.
Fructele si legumele galbene si portocalii contin vitamine care sunt importante pentru ochi. Morcovul este un clasic in aceasta privinta, dar trebuie sa-l insotim de dovleac, dovlecel si cartofi dulci.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0