Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 remedii naturale pentru pietrele la rinichi

de Alina Ilie la 2017-07-18
9 remedii naturale pentru pietrele la rinichi
Pietrele la rinichi sunt o problema de sanatate foarte frecventa. Acestea sunt formatiuni solide create de sarurile si mineralele din urina, cum ar fi acidul uric, fosforul, calciul si acidul oxalic. Alte cauze frecvente ale pietrelor la rinichi sunt consumul excesiv de vitamina D, deficitul de minerale din organism, deshidratarea, guta si dieta necorespunzatoare.


Indiferent de dimensiunea pietrelor la rinichi, acestea pot provoca urinare frecventa, durere la urinare, greata, varsaturi si transpiratie excesiva.

In plus fata de medicamentele conventionale, majoritatea cazurilor pot fi tratate si cu ajutorul ingredientelor naturale. Acestea previn dezvoltarea pietrelor la rinichi. De asemenea, consultati medicul pentru diagnosticare si tratament adecvat.

Beti zilnic multa apa

Pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi asigurati-va ca beti multa apa. Daca beti zilnic 9-10 pahare de apa impreuna cu alte tipuri de lichide (ceaiuri, limonada, etc), starea dvs. de sanatate se va imbunatati.

Iata cele mai bune 9 remedii pentru pietre la rinichi:

1. Suc de lamaie si ulei de masline

Combinatia dintre sucul de lamaie si uleiul de masline este in mod traditional utilizata ca remediu pentru a elimina pietrelor vezicii biliare, dar poate fi utilizata si pentru tratarea pietrelor de rinichi. Acidul citric prezent in lamai ajuta la descompunerea pietrelor pe baza de calciu si opreste cresterea ulterioara.

- Luati patru linguri sau un sfert de ceasca de suc proaspat de lamaie.
- Adaugati o cantitate egala de ulei de masline.
- Beti acest amestec urmat de multa apa.
- Faceti acest lucru de doua pana la trei ori pe zi, pana la trei zile.

2. Otet de mere

Otetul de mere ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, are un efect alcalinizant asupra sangelui si urinei.

- Se amesteca doua linguri de otet organic de mere si o lingurita de miere intr-o ceasca de apa calda.
- Beti acest amestec de cateva ori pe zi.

3. Rodie

Atat semintele cat si sucul de rodii au proprietati astringente care pot ajuta in tratamentul pietrelor la rinichi.

- Incercati sa mancati un fruct intreg sau sa beti un pahar de suc proaspat.
- Puteti adauga semintele de rodie si in salatele de fructe.

4.  Ceai de urzici

Ceaiul de urzici este un diuretic natural.

- Adaugati doua lingurite de frunze de urzica uscata intr-o ceasca de apa fierbinte.
- Lasati ceaiul la infuzat timp de 10 minute si apoi serviti.
- Beti doua pana la trei cesti de ceai de urzica zilnic timp de cateva saptamani.

5. Ceai de busuioc

Este considerat un tonic pentru rinichi si, prin urmare, este benefic pentru sanatatea generala a organelor.
Puneti cinci-sase frunze de busuioc in 200 ml de apa clocotita si acoperiti vasul. Adaugati o lingurita de miere si beti acest ceai dupa ce se raceste.

6. Pepene verde

Pepenele verde este o modalitate foarte buna de a trata pietrele de rinichi compuse din fosfati si carbonati de calciu si magneziu. Potasiul prezent in pepene verde este un ingredient esential pentru rinichii sanatosi. Ajuta la reglarea nivelului de acid in urina.

Pe langa potasiu, pepenele verde contine, de asemenea, o concentratie mare de apa, iar consumat regulat, poate ajuta foarte mult in tratamentul, precum si prevenirea pietrelor la rinichi.

7. Sucul din iarba de grau

Sucul de iarba de grau este un preparat senzational, care nu numai ca va curata organismul de toxine, dar tine bolile la distanta. Sucul verde de grau este o sursa nemaipomenita de nutrienti si de aceea trebuie sa-l introduceti cat mai des in alimentatia dumneavoastra.
Intr-un pahar cu suc de grau adaugati o lingurita de zeama de lamaie si cateva frunze de busuioc. Se consuma de 2-3 ori pe zi. Sucul de grau este o sursa buna de magneziu, potasiu, fier, aminoacizi, clorofila si vitamine B.

8. Cereale integrale

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Americana de Nefrologie, dietele bogate in cereale integrale au fost asociate cu o reducere a pietrelor la rinichi deoarece contin cantitati suficiente de vitamine, minerale si fibre.

Este esential sa consumati alimente care sunt bogate in fibre cand suferiti de pietre la rinichi. Fibrele ajuta la scaderea calciului din urina, reducand astfel riscul de pietre la rinichi. Un castron de fulgi de tarate poate oferi 8 mg de fibre. Deci, pentru a reduce riscul de pietre la rinichi, mancati zilnic fulgi de grau cu tarate impreuna cu lactate.

9. Telina

Datorita proprietatilor sale anti-spasmodice, sucul de telina poate ajuta la ameliorarea durerii cauza de pietrele la rinichi. Mai mult, favorizeaza eliminarea toxinelor care contribuie la formarea pietrelor la rinichi. Sucul de telina este, de asemenea, un bun diuretic, ceea ce inseamna ca mareste volumul de urina si ajuta la eliminarea pietrelor.

- Beti un pahar de suc de telina zilnic pentru a impiedica formarea pietrelor.
- De asemenea, puteti include si semintele de telina in dieta dumneavoastra.

In concluzie, puteti incerca oricare dintre aceste remedii naturale pentru tratarea pietrelor de rinichi. Daca nu exista nicio imbunatatire a starii dumneavoastra, consultati medicul.


Sursa: top10homeremedies.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pietre la rinichi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0