SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este daltonismul

Ce este daltonismul
Cunoscut si ca cecitatea cromatica, daltonismul (descris prima data de J. Dalton, el insusi avand aceasta boala, denumita ulterior daltonism) inseamna in traducere libera ca nu toate persoanele percep culorile la fel.


Daltonistii sunt cei care au o deficienta de perceptie a culorilor. Din diversele tipuri de manifestare, cea care este mai des intalnita este incapacitatea de a distinge culorile rosu si verde, mai ales la baieti. Aproape in toate cazurile, daltonismul este congenital si se manifesta la aproximativ 7% dintre barbati si sub 1% dintre femei.
In general, vederea in culori este caracteristica omului, retina ochiului nostru avand un numar mare de celule senzoriale care percep lumina (celulele cu conuri si bastonase, va amintiti de la biologie?). Celulele cu conuri (7 milioane) sunt sensibile la vederea diurna si la culori. Celulele cu bastonase (130 miloane) sunt celule adaptate la vederea nocturna si insensibile la culori.
Culoarea unui corp nu depinde numai de natura lui, ci si de natura sursei care ilumineaza corpul.Corpurile iluminate insuficient ne par cenusii, indiferent de culoarea lor. Asta pentru ca, la lumina slaba, ochiul nu mai distinge culorile. Iluminand corpurile cu o lumina foarte intensa, ochiul le percepe ca fiind albe.
Majoritatea persoanelor cu “cecitate cromatica” vad culorile, dar le percep intr-un mod diferit. Cazurile in care nu se poate distinge nici o culoare sunt rare. Cecitatea cromatica absoluta (discromatopsie totala) se datoreaza absentei totale a celulelor cu conuri. Persoanele afectate de aceasta boala nu suporta lumina stralucitoare si au o vedere slaba, iar citirea le este afectata. O alta problema este lipsa sensibilitatii cromatice. In acest caz, aveti nevoie de mai mult timp pentru a distinge culorile si va este foarte greu sa distingeti culorile in lumina slaba.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosu

Cele mai citite articole

Memoria si concentrarea sunt doua aspecte fundamentale ale functionarii cognitive, iar antrenarea ...
Calitatea machiajului, a obiectelor sau accesoriilor pe care le purtam ne poate ajuta sa obtinem un ...
Produsele cosmetice costa o avere, mai ales ca noi, femeile, avem nevoie de o multime de produse, ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016