Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce-ti lipseste din dieta, desi nu ar trebui

Ce-ti lipseste din dieta, desi nu ar trebui
Fier: bifat. Vitamina C: bifat. Dar mai exista alte elemente esentiale din care nu-ti faci plinul. Citeste mai jos si afla ce trebuie sa faci.


1. Potasiul.
Potasiul este un mineral vital pentru functionarea tuturor celulelor, tesuturilor si organelor din corpul uman. Stim ca potasiul este important pentru controlul tensiunii arteriale si exista nenumarate studii care arata ca reduce riscul de atac cerebral. Si poate preveni crampele musculare de dupa o activitate fizica intensa.
Ai nevoie de 4,700 mg pe zi pe care le iei din broccoli, conopida, dovlecel, cartofi dulci si banane. Evita sa fierbi toate aceste alimente, caci fierberea duce la scurgerea de potasiu.
2. Iodul.
Acest mineral este important pentru dezvoltare si crestere, dar este esential pentru functionarea tiroidei si mentinerea metabolismului la cote adecvate. Iodul nu este produs de organism, asa ca trebuie inclus in dieta. Ai nevoie de 250 mcg pe zi (250 mcg daca esti gravida). Deficientele de iod sunt mai mai putin frecvente de cand acest mineral a fost adaugat sarii de masa, in anii 1920. iodul este prezent si in lactate si oua.
3. Vitamina D.
Multa vreme subestimata, vitamina D este mai mult decat un fortificator al oaselor, caci niveluri adecvate din aceasta vitamina reduce riscul de diferite tipuri de cancer si te protejeaza de boli cardiovasculare si de diabet de tip 2. 
Problema este ca sunt foarte putine alimente care contin vitamina D. Iar cei cu pielea inchisa absorb mai putina, avand in vedere ca o cantitate mare de melanina in piele interfereaza cu absorbtia vitaminei D. 
Cel mai simplu mod de a face rost de ea este sa te expui la soare, dar riscul cancerului de piele ne face sa fim atente si la alimente si suplimente. Cel mai bun prieten in acest sens ne este pestele gras (somon, ton, merluciu), ficatul de vaca, branza si galbenusul de ou. Se poate intalni si in lapte, iaurt sau suc de portocale fortificate cu vitamina D.
4. Vitamina B12.
Vitamina B12 este un energizant care intareste si sistemul imunitar. Este necesara pentru cresterea celulelor rosii de sange/ se gaseste doar in produse animale.
Daca esti vegana sau vegetariana sau postesti in unele zile, fara carne, peste sau oua, esti predispusa la deficiente de vitamina B12. adultii peste 50 de ani au niveluri mai scazute din aceasta vitamina, caci nu o mai absorb corespunzator. Ceea ce este o problema, pentru ca deficienta de vitamina B12 accelereaza declinul cognitiv.
5. Magneziul.
Magneziul este implicat in sute de functii ale organismului, de la cele ale nervilor, la cele ale inimii si creierului. Ai nevoie de magneziu pentru a-ti imbunatati starea de spirit si pentru a scapa de depresie si anxietate (ce sa mai spunem de migrene). Mananca nuci, migdale, spanac, soia, leguminaose si seminte de tot felul.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre potasiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre magneziu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iod

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0