- parfum: are efecte negative asupra sanatatii copiilor mici;
- parabeni: pot produce dezechilibre endocrinologice la copii. Ingrijorator este faptul ca acesti conservanti sintetici sunt absorbiti usor in organism. Odata patrunsi in piele, acestia pot ajunge in vasele limfatice si apoi in sange care le va raspandi la nivelul ficatului, creierului si rinichilor.
- Methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone (MCI/MI): acesta este un alergen si poate provoca reactii severe ale pielii (dermatite, eczeme).
- alcool benzilic; este toxic pentru piele, ochi.
- fenoxietanol: are efecte toxice asupra ficatului.
O alta problema: pH-ul servetelelor
Studiile arata ca bebelusul are un pH de 6,7 pana la 7. Din acest motiv, se recomanda ca produsele de ingrijire pentru cei mici sa aiba un pH neutru, respectiv 7.
Cu toate acestea, unii producatori afiseaza vizibil pe ambalaj un pH de 5,5, adica un pH acid. Dupa cum se cunoaste, produsele acide creeaza dezechilibre la nivelul organismului.
In concluzie, pentru toaleta bebelusilor medicii pediatri recomanda folosirea apei cu sapun sau a servetelelor umede homemade.
Sursa: apc-romania.ro
Foto: www.takaso.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lupta impotriva Cancerului
Medicamentele NU sunt mereu raspunsul Industria farmaceutica este declarata cea mai profitabila industrie la nivel mondial in ultimii 3 ani Aceasta nu ar exista fara un "public tinta" Chimistul Shane Ellison afirma ca interesul producatorilor de medicamente este sa trateze simptomele nu bolile dar si sa inventeze noi afectiuni...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina IlieAlina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Categorii

















































