Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Slabeste 2 kilograme in 5 zile, fara dieta si mancand sanatos

de Sunt Fericita la 2017-05-30
Slabeste 2 kilograme in 5 zile, fara dieta si mancand sanatos
Dietele incep intotdeauna luni, nu? Promitem ca o data cu inceputul saptamanii vom schimba ceva, ca ne vom tine de dieta de slabit. Realitatea e ca nu se intampla nimic. Ziua de luni vine si trece, iar dieta ramane scrisa numai pe hartie. Ce ar fi daca ai putea sa slabesti numai facand mici schimbari in alimentatie? Desigur, rezultatele nu ar fi la fel de spectaculoase, insa ar fi reale. Iata cateva trucuri de alimentatie, nu neaparat o dieta de slabit, care te va ajuta sa dai jos 2 kilograme in 5 zile, mancand sanatos...


Expertii in slabit spun ca a slabi 2 kilograme in 5 zile este o tinta realista, care poate fi atinsa, indiferent de tipul de silueta – vei pierde cel putin apa retinuta in organism, cativa centimetri cate vor face o mica diferenta vizibila. Nici unul din trucurile pe care le propunem nu implica o dieta de slabit drastica sau pastile scumpe cu denumiri ciudate si nici nu trebuie sa faci foamea.
Pe scurt, poti sa slabesti 2 kilograme in 5 zile daca mananci alimente corespunzatoare, bei suficienta apa, faci miscare si un exercitiu de respiratie profunda. Ai acum sa le luam pe rand...

SAREA. Fii atenta cata sare contin alimentele pe care le mananci

Fara sa stii, e posibil sa mananci mai multa sare decat ai nevoie. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii arata ca 75% din cantitatea de sare pe care o mananca americanii nu vine din solnita de pe masa, ci din alimentele procesate de tipul fast food, snaks, chips, branzeturi, iaurt, chiar sucuri de fructe. Daca esti atenta cata sare mananci, vei scapa de apa din organism si de senzatia de balonare. Inlocuieste gustarile nesanatoase cu ceva preparat in casa; roag-o pe mama ta sa iti pregateasca ceva, daca tie nu iti permite programul. Prepara-ti chipsuri de cartofi la cuptor, fara sare, rontaie un morcov sau un castravete. Ca sa elimini cat mai repede sarea din organism, mananca banane, caise, portocale, pepene, smochine, cartofi noi, sfecla.

Iata 20 de trucuri pentru o dieta sanatoasa>>

ELIMINAREA TOXINELOR, ZILNIC.

Ceea ce este considerat a fi un subiect delicat, este de fapt ceva absolut normal, de care nu ar trebui sa ne rusinam. Capacitatea de a avea scaun zilnic este un semn al sanatatii organismului; in functie de calitatea si tipul alimentelor care fac parte din dieta, eliminarea toxinelor pe aceasta cale trebuie sa aiba loc cel putin o data pe zi, fara a fi nevoie de pastile laxative sau ceaiuri ajutatoare. Garantat, vei avea un stomac plat. Iata cateva sfaturi pentru ca eliminarea toxinelor sa se faca zilnic, mancand sanatos:

- include in alimentatie fibre solubile si insolubile, care ajuta organismul sa lupte si impotriva bolilor de inima, a diabetului, obezitatii si constipatiei. Surse de fibre solubile: cereale (ovaz, orz), legume, mere, pere, seminte de in - acestea iti dau senzatia de satietate. Surse de fibre insolubile: cereale integrale, orez salbatic, zucchini, broccoli, morcovi, legume cu frunze de culoare verde inchis, struguri - acestea au efect laxativ si ajuta trecerea bolului alimentar prin intestine, luptand astfel impotriva constipatiei.
- o cana de apa calda cu lamaie, bauta dimineata sau seara inaitne de culcare, face minuni: aceasta bautura activeaza enzimele digestive
- impotriva constipatiei, dar luate numai la recomandarea medicului, ajuta si suplimentele de magneziu.


GUSTUL AMAR. Invata sa-l iubesti

Te gandesti probabil ca viata e destul de amara, si ca nu iti mai trebuie si mancare de acest fel? Dincolo de orice gluma, se pare ca un alt mod sanatos de a slabi 2 kilograme in 5 zile implica, pur si simplu, sa mananci numai o inghititura de mancare amara, la fiecare masa, deci de trei ori pe zi. De ce? Pentru ca gustul amar stimuleaza producerea de saliva si sucuri gastrice si creaza o reactie chimica ce grabeste digestia, arde grasimile si ajuta la detoxifierea ficatului, previne constipatia si anuleaza pofta de dulce. Alimentele amare dintre care ai de ales sunt salata kale, masline, migdale, ridichi sau frunze de papadie, pe care le poti amesteca foarte usor in omlete, supe, soteuri sau chiar intr-un smoothie delicios. In plus, legumele amarui sunt printre cele mai sanatoase alimente, deoarece contin vitamina A, potasiu, magneziu, vitamina K, vitamina B1, calciu su clorofila. Ce mod mai bun sa slabesti decat mancand sanatos?


RESPIRATIA. Este mai importanta decat credeai

Pam Grout, autoare a cartii Jumpstart Yout Metabolism spune ca respiratia este cheia slabitului si mentinerii pe termen lung a unei greutati normale. Ea preda cursuri de respiratie si spune ca numai prin respiratia corecta putem slabi chiar 200 de grame zilnic, pentru ca acest obicei, odata dobandit, revitalizeaza rata metabolismului, scade nivelul de stres si oxigeneaza organismul. Cum stii ca respiri gresit: pune o palma de piept, cealalta pe abdomen si respira normal, asa cum faci de obicei; daca mana de pe piept se ridica spre barbie si nu in afara corpului, atunci inseamna ca respiri gresit.

Cum sa respiri corect, ca sa slabesti: in primul rand, scopul este sa respiri adanc si incet; aseaza-te intinsa pe podea, pune o carte pe abdomen si ai grija sa se ridice cartea cand inspiri; la expiratie, cartea trebuie sa revina jos. Grout ne recomanda sa incercam repiratia 1-4-2, adica trage aer in tine (ax1), retine-l de patru ori mai mult (ax4), apoi da-l afara de doua ori mai repede (ax2), unde a sunt secunde sau o numaratoare in gand. De exemplu, daca numeri pana la 4 (4x1) cat inspiri, tine aerul pana numeri la 16 (4x4) si expira pana numeri la 8 (4x2). Ea ne recomanda sa respiram astfel de 10 ori, in cate doua reprize pe zi.

PRIMA ORA. Trezeste-te, ai treaba

Poate ca atunci cand iti suna ceasul dimineata la 6, excercitiile fizice sunt ultimul lucru pe care il ai in gand. Cu toate astea, 5 minute de miscare dimineata, imediat ce te-ai trezit din somn, te ajuta sa slabesti, plus ca te vei simti mai bine toata ziua. Sunt recomandate exercitii simple, mai ales daca esti incepator: intinderi, incalzire si apoi ce alte exercitii mai doresti. Foarte important, daca vrei sa dai jos colaceii, este urmatorul exercitiu: stai dreapta si trage burta pentru15-60 de secunte, timp in care sa respiri normal; repeta exercitiul de 20-30 de ori.

TIMPUL E PRETIOS. Nu il pierde aiurea

Decat sa te plimbi in mall sau supermarket, mai bine parchezi masina mai departe si pierzi acel timp mergand pe jos, in aer liber. Urca scarile, nu lua liftul, macar pentru 1-2 etaje. Cand gatesti o salata, ridica-te pe varfuri, acest exercitiu antreneaza muschi gemeni.

CONDIMENTEAZA-TI VIATA. Alege condimentele in locul sosurilor pline de calorii

Dintre sosuri, cele mai rele (in sensul ca sunt pline de calorii) sunt sosurile gata preparate, pe care le iei de pe rafturile magazinelor. Alege in schimb sa gatesti cu ardei iute si pasta de tomate in loc de ketchup la sticla, pudra de chili in loc de alte sosuri picante. De obicei sosurile gata facute au un continut mare de sare, zahar si alte ingrediente artificiale, spre deosebire de condimentele naturale, care te ajuta sa slabesti din interior. Gateste cu condimente tot felul de omlete, fripturi, placinte cu carne.

ZAHARUL. Mai taie din portia de zahar

Chiar daca iti place cafeaua fara zahar, tot e foarte posibil sa mananci mai mult decat e necesar. Bauturile carbogazoase gen cola, chiar si cele ce se doresc a fi din fructe au prea mult zahar. Fructoza, sirolul din treste de zahar, mierea sau siropul de agave au multe calorii si ingrasa. Alege in schimbul lor indulcitori cu calorii mai putine, precum extractul de stevie sau xylitolul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 110 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabesti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mananci

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0