Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare insolventa imobiliara: Cum s-a prabusit afacerea de 120 mil. euro a turnurilor Asmita Gardens

Cea mai mare insolventa imobiliara: Cum s-a prabusit afacerea de 120 mil. euro a turnurilor Asmita Gardens
In 2007 dezvoltatorii proiectului Asmita Gardens din Bucuresti vindeau câte un apartament pe zi. In ultimele sapte luni, nu a mai fost vândut niciun apartament, astfel ca proiectul a intrat în cel mai mare dosar de insolventa al pietei imobiliare locale.


Turnurile Asmita Gardens, care domina prin înaltimea lor de pâna la 24 de etaje platoul Vacaresti din sudul Capitalei, au intrat la începutul saptamânii în insolventa la cererea bancii elene Alpha Bank, cea care a finantat cu 70 de milioane de euro investitia de 120 de milioane de euro în proiect.
In cele sapte blocuri cu aproape 800 de apartamente au fost vândute doar 365 de unitati de catre firma indiana Asmita si fondul britanic de investitii ECDC, administrat de Charlemagne Capital, iar din luna martie vânzarile au fost sistate complet dupa plecarea echi­pei de vânzari.

"Caderea pietei imobiliare neîn­tele­­ge­rile între actionari, dar si cu antre­pre­norul Strabag au fost cauzele intra­rii în insolventa. Vânzarile s-au blocat si din cauza faptului ca documentele ca­das­trale si cheile apartamentelor sunt la Strabag", spune acum Remus Borza, din cadrul firmei Euro Insol, admi­nis­tratorul judiciar desemnat de Tribunalul Bucuresti si acceptat de Alpha Bank sa se ocupe de acest dosar de insolventa, cu o masa credala de circa 80 de milioane de euro.
Firma austriaca Strabag, care s-a ocupat de constructia proiectului, nu a fina­lizat testarea utilitatilor în patru din­tre cele sapte blocuri, solicitând recu­perarea garantiilor de buna executie de circa 6 milioane de euro, situatie ce a dus la un litigiu care dureaza de mai multi ani la diverse instante.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apartament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imobiliare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0