Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarea apartamentului: 5 pasi necesari

de Sunt Fericita la 2023-01-09
Vanzarea apartamentului: 5 pasi necesari
Vanzarea unei locuinte poate fi o sarcina destul de coplesitoare, in special pentru cei care trec pentru prima data prin acest proces. Fiecare experienta de vanzare este unica pentru fiecare vanzator in parte.


Daca vrei sa iti listezi apartamentul pe piata, este important sa tii cont de anumite lucruri pe care le poti invata doar trecand propriu-zis prin experienta de vanzare sau discutand cu un broker imobiliar.
 
Ia-ti in considerare propriul scenariu (situatia de viata) si la ce te astepti ca rezultat al procesului de vanzare (vanzare rapida, o oferta unica din partea cumparatorilor etc.). Pentru a te ajuta sa te ghidezi prin procesul de vanzare, am cartografiat cei mai comuni pasi pe care vanzatorii ii urmeaza atunci cand iti pun apartamentul pe piata.

1. Discuta cu un consultant imobiliar

Ai decis ca e timpul sa faci mutarea si esti gata sa-ti vinzi apartamentul. Primul apel telefonic pe care ar trebui sa-l efectuezi este catre un agent imobiliar. Acesta va programa o intalnire fizica la o cafea sau la birou pentru a discuta despre procesul de vanzare.
 
In timpul acestei intalniri, veti examina impreuna preturile de pe piata imobiliara, veti seta strategia si vei primi sfaturile necesare pentru a avea un rezultat de succes din vanzarea apartamentului. 

2. Pregateste-ti apartamentul pentru vizionari

Este timpul sa te pregatesti! Ai vorbit cu agentul imobiliar si acum esti gata sa-ti aduci proprietatea pe piata imobiliara.
 
Chiar daca valoarea locuintei tale este data in special de caracteristicile de constructie, modul de amenajare, locatie si alti factori, exista cateva lucruri mici pe care le poti face pentru a primi o oferta cat mai apropiata de pretul cerut.
 
Agentul tau va dori sa treaca pe la apartament si sa intocmeasca un raport cu cele mai bune caracteristici ale locuintei scoase la vanzare.
Acest lucru va implica o inspectie amanuntita inainte de listare, o sesiune foto si chiar cateva sfaturi generale despre cel mai bun mod de a amenaja pentru atragerea cumparatorilor care vin la vizionari.
 
De asemenea, pentru piata de astazi, va trebui chiar sa te pregatesti pentru vizionarile online, in timp real.

3. Seteaza un pret

Impreuna cu agentul imobiliar, va trebui sa setezi un pret corect si convenabil pentru publicul tinta si in comparatie cu celelalte apartamente cu caracteristici asemanatoare. Este, de asemenea, un moment important pentru a discuta cu agentul cu privire la stabilirea asteptarilor si la potentialele ajustari de pret pe care ai fi dispus sa le faci pe baza ofertelor pe care le primesti.
 
Te poti baza cu incredere pe serviciile imobiliare pentru vanzarea sau inchirierea unei proprietati oferite de Kastel Group.

4. Incheie vanzarea

Felicitari! Ai primit o oferta din partea unui cumparator care iti intalneste asteptarile de pret. Acum este timpul sa treci peste inspectiile pe care, cel mai probabil, cumparatorul va trebui sa le faca pentru a obtine creditul imobiliar.
 
Daca evaluatorul nu considera ca este vreo problema din punct de vedere al standardelor de calitate si siguranta, iar pretul locuintei a fost setat in mod corect, atunci puteti incheia contractul de vanzare-cumparare la notar fara probleme.

5. Inchide vanzarea si transfera dreptul de proprietate

Odata ce s-a convenit asupra unui pret, iar cumparatorul a primit aprobarea din partea creditorului, puteti merge la notar pentru semnarea documentelor de inchidere, care vor preciza datele de mutare si costurile finale.
 
Citeste cu atentie documentele de inchidere si semneaza-le in consecinta cu cumparatorul pentru a finaliza vanzarea. Dupa ce primesti banii din partea viitorului proprietar, plateste comisionul agentului de vanzare si orice taxe suplimentare necesare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vanzare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inchiriere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proprietati

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0