Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa un dus rece: E bine pentru tine

Fa un dus rece: E bine pentru tine
Majoritatea oamenilor privesc dusul ca pe un ritual zilnic ce le confera igienizare, dar si relaxare: pe masura ce bulele de sapun coboara in cascada pe corp, disparand in scurgere, apa calda inmoaie muschii si mintea in imbratisarea ei aburinda.


Totusi cercetarile arata ca dusurile reci au si ele cateva beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator.
Majoritatea oamenilor (mai ales mamele!) asociaza apa rece cu raceala, fiind de parere ca prea multa apa rece deschide drumul catre boala, ca dusurile reci sunt rezervate doar locurilor austere sau taberelor militare.
Insa studiile au demonstrat ca, in comparatie cu dusurile calde, cele reci declanseaza producerea unui numar mai mare de celule albe de sange, cele care ajuta sistemul imunitar. 
Un studiu din Germania, de exemplu, a descoperit ca scufundarea in apa rece ii permite, in timp, corpului sa dezvolte rezistenta in fata fortelor oxidante din corp. Cresterea numarului de leucocite este atribuita raspunsului metabolic al corpului vizavi de socul apei reci. In timp ce corpul incearca sa se incalzeasca, creste rata metabolica, activand sistemul imunitar si eliberand leucocite.
O rata metabolica marita inseamna ca organismul arde calorii si grasime, un  efect extrem de popular in randul populatiei care incearca sa slabeasca. Atentie insa, o expunere prelungita la apa rece determina organismul, conform altui studiu, sa-si faca un strat protector de grasime pentru a evita inghetarea si hipotermia.
Un alt beneficiu al dusurilor reci este cresterea fertilitatii masculine. Un dus fierbinte inseamna o temperatura scrotala mai mare ceea ce scade productia de sperma. Dusurile reci nu duc neaparat la producerea mai multor spermatozoizi, dar nici nu-i afecteaza prin cresterea temperaturii corpului, asa cum o face apa calda.
Nu in ultimul rand, dususrile reci sunt prietenoase cu mediul, pentru ca este nevoie de mult mai putine resurse pentru a apa rece de la robinet.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fertilitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0