Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul tau

de Sunt Fericita la 2022-02-07
Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul tau
Parul tau are nevoie de o rutina constanta de ingrijire, alaturi de produse de calitate. Opteaza intotdeauna pentru cele mai bune sampoane de par pentru tine, fie acesta drept, ondulat, fragil sau cu varfurile despicate. Foarte multe persoane se confrunta cu probleme ale podoabei capilare deoarece nu folosesc produsele potrivite pentru nevoile lor, asa ca asigura-te ca stii exact care este tipul tau de par!


Descopera cum alegi sampoanele si produsele de ingrijire a parului in functie de nevoile si dorintele tale, astfel incat sa te bucuri de un par de invidiat oriunde si oricand!


Alegerea samponului in functie de scalp

Atunci cand alegi samponul este important sa ai in vedere si caracteristicile scalpului tau, deoarece un par frumos, elegant, sanatos si plin de volum porneste de la un scalp echilibrat. Astfel:

  • Scalp gras - vei observa un luciu inestetic la radacini deoarece exista o cantitate de sebum in exces. Alege sampoanele care curata in profunzime scalpul, fara uleiuri sau ingrediente foarte emoliente. Spala-te pe cap de 2-4 ori pe saptamana.
  • Scalp uscat - un scalp uscat inseamna un par fara volum, dar si aparitia iritatiilor si a cojitelor la radacini. Alege un sampon bland, potrivit pentru a echilibra cantitatea redusa de sebum. Spala-te pe cap de 1-2 ori pe saptamana.
  • Scalp normal - persoanele norocoase au scalpul normal, iar acesta este mai usor de ingrijit. Opteaza pentru un sampon hidratant si delicat. Spala-te pe cap de 1-3 ori pe saptamana.

Alegerea samponului in functie de tipul de par

Par uscat si fragil

Parul uscat are un aspect tern, este lipsit de stralucire si de volum, fiind greu de aranjat. Parul uscat are o cantitate redusa de sebum, iar de cele mai multe ori te poti confrunta cu cojite/ matreata sau chiar cu iritatii la nivelul scalpului. Cu atat mai mult, parul uscat are tendinta de a se rupe rapid, avand varfurile despicate. 


Alege sampoanele bogate in substante nutritive si uleiuri de argan, jojoba, migdale sau avocado, deoarece acestea hidrateaza puternic si in intregime firul de par.

  • Idee de sampon pentru parul uscat si fragil: Moisture Repair Shampoo de la Moroccanoil - hidrateaza si repara parul.

Par gras

Spre deosebire de parul uscat, cel gras prezinta o cantitate in exces de sebum, asa ca ai nevoie de un sampon ce absoarbe acest surplus, lasand firele de par curate si neuleioase. Este important sa speli podoaba capilara mai des, intre 2 si 4 ori saptamanal. Cu atat mai mult, incearca sa lasi parul sa se usuce in mod natural, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, foloseste feonul la temperatura cea mai mica a acestuia.

  • Idee de sampon pentru parul gras: Full Shampoo de la Virtue - elimina excesul de sebum si actioneaza direct asupra radacinilor.

Par cret si ondulat

Pentru parul ondulat sau cret ai nevoie de un produs cu formula usoara, care sa nu incarce structura firelor de par, sa mentina echilibrul de sebum si sa previna frizz-ul. Alege sampoanele ce contin substante nutritive si delicate, precum Omega-3, vitamine, proteine si cheratina.

  • Idee de sampon pentru parul cret si ondulat: Farewell Frizz Smoothing Shampoo de la Brogeo - netezeste si pastreaza forma naturala a buclelor si carliontilor.

Par vopsit

Parul vopsit este supus la diferite substante chimice care pot ataca atat firele, dar si radacina podoabei capilare. Este indicat ca dupa vopsire sa folosesti un sampon care mentine culoarea intensa pentru mai multe spalari si care ajuta la combaterea problemelor (in functie de par): despicare, rupere, uscaciune, lipsa volumului, lipsa luciului natural. Alege sampoanele pro-keratina si cu ceramide.

  • Idee de sampon pentru parul vopsit: Color Security Shampoo de la Color WOW - pentru obtinerea unui par matasos si stralucitor.

Fiecare sampon ofera parului anumite avantaje, de la volum, la revitalizare, echilibrarea de sebum, luminozitate, intarire etc, asa ca alege intotdeauna produsele pentru par care sa iti ofere maximul de beneficii pentru nevoile tale si ale podoabei capilare!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sampon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par uscat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0