Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci schimbari ale rutinei de ingrijire a parului pentru toamna

de Sunt Fericita la 2019-10-23
Cinci schimbari ale rutinei de ingrijire a parului pentru toamna
Desi unele pesoane prefera toamna in detrimentul verii pentru ca suporta mai usor frigul decat caldura, noul anotimp vine cu provocari pentru piele si par. Este ceva mai usor sa pui un pulover pe tine si sa te incalzesti decat sa iti schimbi rutina de ingrijire a parului, insa in acest articol te vom invata cum sa o faci.


Trecerea de la vara la toamna vine cu temperaturi mai scazute ce au efect asupra texturii si culorii parului. Mai mult, schimbarea garderobei te poate provoca sa abordezi chiar o tunsoare noua: poate ca iti doresti sa iti scurtezi parul din cauza deteriorarii varfurilor sau pur si simplu pentru a face o schimbare odata cu venirea noului anotimp.


In ceea ce priveste culorile, trebuie sa ai in vedere ca schimbarea coloristicii naturii, de la verde la maro si galben, aduce cu sine nevoia modificarii tonurilor de vopsea de la cald inspre rece.  Mai mult, schimbarea garderobei este si ea afectata de noul anotimp, fapt ce implica adaparea culorii parului la aceasta.


In continuarea articolului, poti citi despre cele cinci puncte carora va trebui sa le acorzi mai multa atentie in lunile ce vor urma, astfel incat sa te asiguri ca parul tau va fi in cea mai buna forma si ca vei avea un look adaptat noului anotimp. 

1. Hidrateaza-ti parul


Daca vei fi atenta la parul tau zilele acestea, probabil vei observa ca este ceva mai uscat decat de obicei. Temperaturile scazute nu fac altceva decat sa iti usuce scalpul si sa iti scada volumul (poti citi despre asta putin mai jos). Cea mai la indemana solutie este utilizarea unui balsam de par de fiecare data cand te speli. Daca nu folosesti deja unul, este obligatoriu sa il incluzi in rutina ta de ingrijire. In primul rand, aplica balsamul pe parul umed si lasa-l sa actioneze cateva minute. Apoi, piaptana-ti parul cu balsamul inca aplicat si clateste bine pentru a-ti fi usor sa il coafezi ulterior. Uscarea parului nu va mai fi un cosmar, iar firele nu se vor mai rupe.


Pe de alta parte, daca deja folosesti balsam de par, suplimenteaza-i hidratarea cu o masca din ingrediente naturale sau alege un produs profesional.

2. Vopeste-ti parul intr-un ton inchis


Chiar daca preferi blondul, acesta poate fi adaptat in functie de noul anotimp. Daca vara blondul tau era cald in lumina soarelui si avantajat de acesta, trebuie sa tii cont ca, toamna, soarele nu mai straluceste la fel de mult timp si nici la fel de intens.

De aceea, pentru a te integra in coloristica si lumina specifice toamnei, poti folosi tonuri mai reci atunci cand te vopsesti. Cea mai populara cale de a cuminti un blond este adaugarea de gri in compozitie. Asa ca, data viitoare cand te vopsesti, vorbeste cu stilista ta despre nevoia de a obtine un blond mai inchis sau mai rece si asigura-te ca ajungeti la aceeasi concluzie inainte de aplicarea produselor de vopsire.


Daca ai parul saten, brunet sau roscat, sfatul se aplica intocmai: alege culori sau tonuri mai inchise pentru a evita un look nepotrivit noului anotimp si neplacerile estetice cauzate de acesta.

Foto: Bruce Mars

3. Pastreaza volumul parului


Umiditatea din unele zile ploioase de toamna iti poate netezi parul, lasandu-l fara volum. Aspectul nu este unul tocmai placut, mai ales ca pare ca nu este spalat corespunzator. Poti scapa de aspectul de par gras, lipit de scalp, folosind produse pentru volum si coafandu-ti parul dupa spalare. Chiar si o perie simpla pe care o treci prin par la uscare va face o diferenta oricat de „gras” ar fi scalpul tau. Spray-ul pentru volum poate fi o solutie la indemana pentru ca ofera radacinilor rigiditatea necesara pentru a sustine firele de par intr-o pozitie mai ferma pentru mai mult timp.

4. Curatare profunda


Daca vii dupa o vara in care ai fost la mare si ai folosit crema de protectie solara si uleiuri sau ai stat pe plaja mai multe zile la rand, toamna te poate gasi cu parul usor haotic. Aspectul cel mai des intalnit dupa intoarcerea din concediile la mare este un par uscat la varfuri, incurcat si un scalp cu mai mult sebum provenit de la mainile uleioase cu care ai aplicat cremele solare. Asigura-te ca incluzi in rutina ta de ingrijire o curatare profunda cel putin o data la doua saptamani, folosind un sampon adecvat.

5. Pariaza pe ingrediente naturale


Nu toate produsele de curatare si hidratare trebuie sa fie bazate pe ingrediente naturale, pentru ca unele produse profesionale pot fi mai potrivite pentru tipul tau de par. Totusi, credem ca un moment de rasfat bazat pe natura este recomandat din cand in cand, mai ales cand esti nemultumita de calitatea parului tau. Mastile de par din ingrediente naturale pot da boostul de hidratare de care ai nevoie pe timp de toamna, atat la nivelul texturii parului, cat si la nivel emotional.


Asadar, atentia acordata curatarii profunde si volumului, folosirea obligatorie a balsamului de par, colorarea parului in tonuri mai reci si produsele din ingrediente naturale fac parte din arsenalul de primire a toamnei cu bratele deschise. Adopta aceste schimbari pe rand in functie de importanta lor. Daca te-ai intors recent dintr-o vacanta unde ai stat la plaja, incepe cu o curatare profunda a scalpului. Daca ai parul foarte uscat si deteriorat, acorda atentie aplicarii balsamului si mastilor de par cu o frecventa mai mare la inceputul procesului de revitalizare. Desigur, ai in vedere ca, in functie de gradul de deteriorare, este posibil sa fie nevoie sa tai acele fire de par.


In final, speram ca am reusit sa iti oferim informatiile necesare pentru a intampina toamna cu un par frumos si sanatos cu are sa iesi prin lume si sa faci tot ceea ce iti doresti. Mult succes!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balsam de par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0