Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii o femeie de succes

Cum sa devii o femeie de succes
Sa fie oare adevarat ca barbatii au acces mai usor la o cariera de succes intr-un domeniu anume decat o femeie? E mai greu pentru o femeie sa reuseasca sa se impuna, sa atinga performanta si sa aiba o cariera de succes?


In primul rand, e o diferenta intre a incerca sa adopti un comportament mai degraba masculin la locul de munca, pe un post de obicei rezervat barbatilor, lucru care nu functioneaza niciodata pe termen lung, si a incerca sa tratezi munca si realtiile precum un barbat.

S-a vorbit mult despre femeile aflate pe posturi de conducere si care parca ''poarta pantaloni'', fiind mereu arogante, insistente si insensibile. Daca acest comportament ar fi fost, intr-o anumita masura, acceptabil in cazul in care ar fi venit din partea unui barbat, femeile-manager care incearca sa fie altfel decat ceea ce sunt, ajung sa fie inlaturate de la conducere, daca nu cumva pleaca singure. Nu pot juca rolul de barbat la nesfarsit.

Pe de alta parte, femeile care nu sunt dispuse sa lucreze la fel de mult ca barbatii, nu vor avansa la locul de munca pentru ca vor fi considerate mai putin ambitioase.

Intr-un articol recent din New York Times, trei oameni de stiinta de sex feminin, considerate reprezentative pentru domeniile in care profeseaza, au fost intrebate despre cum este sa lucrezi, ca femeie, intr-un domeniu ocupat in mare parte de barbati. Concluziile lor pot fi generalizate si pot fi utile pentru toate femeile care incearca sa iasa in evidenta in orice loc de munca competitiv.

Fii deshisa la noi oportunitati
Invata sa raspunzi afirmativ la orice proiect ti s-ar propune, in loc sa raspunzi cu ''O sa ma gandesc daca pot face asta.'' Daca trebuie sa calatoresti pentru a incheia un contract si a castiga aprecierea colegilor si a sefului, atunci accepta. Sunt multe moduri in care poti ramane in contact cu familia chiar si in calatorii. In plus, vei avea ocazia sa afli mai multe despre lume si despre oameni, iar astea sunt experiente pe care le poti impartasi a intoarcere si celor dragi, ramasi acasa.

Foloseste exemple
Daca vrei sa iti convingi seful de ceva, daca vrei sa ia o anumita decizie la indemnul tau, nu ii prezenta datele sec. Constuieste o poveste in jurul lor, da-i exemple, fa comparatii. Ascultand povestea va intelege mai repede ca ai dreptate.

Ai nevoie de sustinerea partenerului de viata
Studiile arata ca femeile care au copii se descurca mai bine la serviciu daca sotii lor sunt implicati, intr-o cat de mica masura, in treburile casei. Ca femeie poti avea o cariera de succes si poti fi si o mama si sotie buna, in acelasi timp. Tot ce ii trebuie este sprijinul emotional al familiei in demersul ei pentu a deveni o femeie de succes.

Bucura-te de realizarile tale, dar nu-i exclude pe ceilati
Daca ai avut succes cu un proiect, nu uita de membrii echipei. Te poti bucura pentru realizarea ta, ca sef de echipa, dar nu uita sa adaugi si un ''noi'' atunci cand vorbesti despre munca la proiectul respectiv. Este o mare greseala sa iti desconsideri echipa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cariera de succes

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre locul de munca

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0