Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii petrec mai mult timp in fata televizorului decat la scoala

Copiii petrec mai mult timp in fata televizorului decat la scoala
Majoritatea copiilor din ziua de astazi petrec mai mult timp in fata televizorului decat la scoala, ne avertizeaza doctorii. Pana la varsta de 7 ani, un copil nascut astazi va fi petrecut un an intreg in fata televizorului. Limitarea timpului petrecut de copii in fata televizorului le-ar putea imbunatati semnificativ starea generala de sanatate.


Utilizarea tot mai frecventa a noilor tehnologii (tablete, smartphone-uri, console de jocuri, laptopuri) favorizeaza obezitatea si creste riscul dezvoltarii de boli cardiovasculare si a diabetului zaharat de tip 2, ne avertizeaza specialistii. De asemenea, petrecerea unui timp indelungat in fata televizorului poate influenta in mod negativ abilitatile sociale ale copiilor.
Din ce in ce mai multi parinti folosesc televizorul si computerul pe post de „babysitter”, pentru a-si tine copiii ocupati. Insa aceasta tendinta este extrem de nociva deoarece astfel de dispozitive pot impiedica dezvoltarea intelectuala a copilului.
Doctorii sugereaza sa nu permitem copiilor mai mici de 3 ani sa priveasca la televizor sau sa foloseasca computerul, iar in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani, timpul petrecut in fata ecranului ar trebui limitat la o jumatate de ora – o ora pe zi.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani nu ar trebui nici ei sa petreaca mai mult de o ora pe zi in fata televizorului sau a computerului, iar cei cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani ar trebui sa petreaca maxim o ora si jumatate pe zi in fata ecranului.
Reducerea timpului petrecut in fata televizorului si a computerului poate influenta in mod pozitiv dezvoltarea fizica si intelectuala a copiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre televizor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre computer

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0