Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive sa faci miscare in fiecare zi

de Sunt Fericita la 2021-12-29
5 motive sa faci miscare in fiecare zi
Munca sedentara si lipsa de timp pentru alte activitati a dus in ultimii ani la multe probleme de sanatate provocate de statul indelungat pe scaun. Chiar daca este dificil sa gasesti o ora libera in fiecare zi pentru a face miscare, trebuie sa stii ca acest lucru este foarte important si nu ar trebui neglijat.


Indiferent daca ai o greutate normala si te consideri o persoana sanatoasa, este esential sa faci zilnic miscare. Poti alege orice tip de activitate fizica iti place: dans, ciclism, inot, aerobic, fitness sau doar o plimbare in aer liber intr-un ritm mai alert. Daca vrei sa tii cat mai corect evidenta caloriilor arse si a altor parametri privind efortul tau, te poti monitoriza foarte simplu cu ajutorul unei bratari de fitness pe care o gasesti aici.
 
Ca sa te convingem de beneficiile sportului, iti prezentam in acest articol 5 motive ca sa faci zilnic miscare.
 
1. Iti protejeaza sanatatea
 
Activitatea fizica zilnica are un efect deosebit evident asupra starii de sanatate. In primul rand, previne obezitatea, dar beneficiile nu se limiteaza la acest aspect. Sportul te ajuta sa tii la distanta si alte probleme de sanatate, cum ar fi:
  • Bolile cardiovasculare
  • Cancerul
  • Diabetul
  • Hemoroizii
  • Constipatia.
     
De asemenea, miscarea te ajuta sa dormi mai bine, sa ai o digestie normala si sa-ti intaresti sistemul imunitar.
 
2. Reduce stresul
 
Miscarea este foarte buna si pentru psihicul tau, deoarece previne insomnia si amelioreaza anumite tulburari psihice, precum anxietatea sau depresia, care se pot agrava daca sunt neglijate. Facand zilnic sport, vei reusi sa te relaxezi, vei uita de stres si vei avea un alt tonus, astfel incat iti va fi mult mai usor sa te concentrezi la tot ce ai de facut.
 
3. Imbunatateste viata sexuala
 
Iata un motiv foarte bun sa te pui pe treaba! Facand zilnic miscare, vei fi sanatoasa si in forma, vei scapa de kilogramele in plus si iti vei recapata increderea in puterile tale si in farmecul tau. O femeie care arata si se simte bine se va bucura si de o viata sexuala mai intensa si plina de satisfactii.
 
4. Te ajuta sa fii plina de energie
 
Chiar daca dupa o tura de alergare prin parc te vei simti extenuata, pe termen lung, miscarea va avea efectul opus: te va umple de energie. De altfel, imediat ce-ti vei reveni dupa efort, vei observa sa te simti mult mai bine, revigorata si energica, de parca abia te-ai ridicat din pat. Metabolismul tau va functiona perfect, sistemul cardiovascular va fi mai sanatos si vei dormi mai bine: toate acestea iti vor permite sa te simti odihnita si plina de energie in fiecare zi.
 
5. Creste speranta de viata
 
Daca faci zilnic miscare, ai toate sansele sa traiesti mai mult ca sedentarii. Diferite studii stiintifice au demonstrat ca persoanele active, care fac sport zilnic sau macar se plimba cate 30 de minute pe zi, au o speranta de viata crescuta. Este explicabil, pentru ca oamenii activi sunt de obicei mai sanatosi si au o stare de spirit mult mai buna, sunt optimisti si trec mai usor peste orice provocare.
 
In concluzie, nu mai sta pe ganduri si incepe chiar de azi sa faci zilnic miscare!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0