Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 factori surprinzatori care iti perturba somnul

de Alina Ilie la 2024-01-16
8 factori surprinzatori care iti perturba somnul
Somnul este esential pentru sanatatea si bunastarea noastra generala. Cu toate acestea, exista o multime de factori surprinzatori care pot interfera cu calitatea somnului nostru. In acest articol veti afla care sunt factorii care pot perturba somnul si vom oferi sfaturi despre cum sa ii gestionati pentru a va asigura o odihna mai buna.


Lumina albastra a dispozitivelor electronice
Cu totii suntem dependenti de telefoanele mobile, tabletele si computerele noastre, dar aceste dispozitive emit o lumina albastra care poate inhiba productia de melatonina, hormonul responsabil pentru somn. Utilizati modurile de „noapte” ale dispozitivelor pentru a reduce emisia de lumina albastra inainte de culcare sau purtati ochelari de protectie impotriva luminii albastre.
 
Temperatura camerei
Temperatura camerei poate juca un rol important in calitatea somnului. O camera prea calda sau prea rece poate perturba somnul. Incercati sa mentineti o temperatura confortabila intre 18 si 21 de grade Celsius.
 
Cafeaua 
Cofeina poate ramane in organism ore in sir. Evitati consumul de cafea cu cel putin 6 ore inainte de culcare pentru a permite organismului sa elimine cofeina si sa va pregateasca pentru somn.
 
Hidratarea excesiva inainte de culcare
Bineinteles ca hidratarea este importanta, dar bautul unei cantitati mari de lichide inainte de culcare poate duce la treziri frecvente pentru a merge la baie. Reduti aportul de lichide cu aproximativ doua ore inainte de culcare pentru a minimiza aceste deranjamente.
 
Activitatea fizica intensa inainte de culcare
Exercitiile regulate sunt benefice pentru somn, dar activitatea fizica intensa chiar inainte de culcare poate creste nivelul de energie si dificulta adormirea. Incercati sa faceti exercitii mai intense cel putin 3 ore inainte de a merge la culcare.
 
Consumul de alcool inainte de culcare
Desi multi cred ca alcoolul ii ajuta sa adoarma, acesta poate perturba, de fapt, ciclul normal de somn. Alcoolul poate provoca treziri nocturne si poate afecta calitatea somnului profund. Limitati consumul de alcool, in special in orele apropiate de culcare.
 
Stresul si grijile nerezolvate
Gandurile stresante si grijile nerezolvate pot impiedica adormirea si pot provoca treziri frecvente in timpul noptii. Incercati sa dezvoltati tehnici de gestionare a stresului, precum meditatia sau scrierea intr-un jurnal, pentru a va elibera mintea de grijile zilnice inainte de a merge la culcare.
 
Consumul de alimente picante sau grele inainte de culcare
Alimentele picante sau grele pot provoca disconfort gastric si reflux acid, afectand somnul. Evitati consumul acestor alimente cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare pentru a evita eventualele probleme digestive.
 
In concluzie, somnul sanatos este esential pentru o viata sanatoasa si productiva. Identificarea si gestionarea factorilor surprinzatori care pot perturba somnul pot imbunatati semnificativ calitatea odihnei dumneavoastra. Fiti constienti de obiceiurile si mediul dumneavoastra de somn si faceti ajustari acolo unde este necesar pentru a va asigura un somn odihnitor si revigorant.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn odihnitor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn de calitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cofeina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre odihna

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0