Dar ce face glucagonul?
Ei bine, glucagonul are tocmai rolul de a ”drege” stricaciunile produse in cadrul rezistentei la insulina. El ne ajuta sa iesim din cercul vicios al glicemiilor anormale, permitand arderea depozitelor de grasime si scaderea in greutate.
Cum este posibil? Prin cresterea secretiei de glucagon a pancreasului. Sta in putinta noastra sa stimulam aceasta secretie sporita de glucagon?
Raspunsul ese DA! Si nu cu ajutorul unor stimulente sau medicamente cum suntem obisnuiti, ci prin: consumul echilibrat de carbohidrati cu indice glicemic mic sau nul! Pare simplu? Este!
Insulina favorizeaza transformarea glucozei in grasime, de aceea trebuie evitata cresterea alarmanta a glicemiei care provoaca si aparitia in sistem a unei emisii masive de insulina. Consumul de carbohidrati cu incarcatura glicemica scazuta pastreaza un nivel stabil al glicemiei in sange, determinand eliberarea unei cantitati scazute de insulina, dar a uneia crescute de glucagon!
Glucagonul intra in scena atunci cand glicemia este scazuta. “Mesajului” lui pentru organism este: “creste glicemia la un nivel sigur si descompune grasimile!”. Ceea ce se si intampla!
Supranumit si “hormonul de ardere a grasimilor”, glucagonul “comanda” resetarea metabolismului pentru a distruge depozitele de grasime.
Concluzii:
- Zaharul si carbohidratii pot fi usor transformati in grasime, cauzand eliberarea de insulina in cantitate mare
- La un moment dat apare rezistenta la insulina, fenomen care conduce la generarea de varfuri ale valorilor glicemiei, secondate de perioade de hipoglicemie, care din nou induc nevoia de carbohidrati si dulciuri
- La glicemii scazute, organismul, sub imboldul unor stimulatori (cofeina, nicotina) produce hormoni suprarenali care cresc glicemia si pe termen lung favorizeaza rezistenta la insulina
- Deteriorarea metabolismului glucozei produce sindromul X metabolic – un complex de boli cu consecinte catastrofale asupra organismului: obezitate, diabet, boli cardio-vasculare, hipertensiune, hipercolesterolemie
- Sindromul X se mai numeste si sindromul rezistentei la insulina – dovada faptului ca toate aceste dereglari sunt legate de metabolizarea deficitara a zaharului din sange
- Resistenta insulinica este emblema unui om supraponderal
- Glucagonul contracareaza efectele negative ale insulinei
- Glucagonul stabilizeaza glicemia si reduce astfel pofta de zahar si carbohidrati in exces
- Consumul echilibrat de carbohidrati cu incarcatura glicemica redusa stimuleaza secretia de glucagon si reduce rezistenta la insulina, reprogramand metabolismul pentru a arde grasimile.
Sursa: Dieta cu indice glicemic scazut
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!