Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar trebui sa incluzi muraturile in dieta de iarna

de Alina Ilie la 2024-01-08
De ce ar trebui sa incluzi muraturile in dieta de iarna
Consumul regulat de muraturi poate contribui la intarirea sistemului imunitar, la mentinerea sanatatii digestive si la protejarea impotriva unei game largi de afectiuni cronice. Prin urmare, in timp ce ne bucuram de deliciile de iarna, sa nu uitam sa includem si muraturile in meniul nostru pentru a ne asigura ca ne incorporam toate beneficiile lor pentru sanatate.


Printre alimentele care se bucura de o traditie indelungata in cultura noastra se numara si muraturile. Pe langa gustul distinct si capacitatea de a adauga un plus de savoare preparatelor culinare, muraturile ofera numeroase beneficii pentru sanatate. In acest articol vom afla motivele pentru care este indicat sa consumam muraturi in timpul iernii si cum acestea pot contribui la mentinerea unei stari de sanatate optime.
 

Sanatatea in lunile reci: de ce sa mananci muraturi

 
Aportul de vitamine si minerale
 
In perioadele reci, organismul are nevoie de un aport crescut de vitamine si minerale pentru a-si mentine functiile esentiale. Muraturile, fiind conservate prin fermentatie sau prin inmuiere in solutii sarate, pastreaza o parte importanta din continutul lor nutritiv. Acestea sunt o sursa valoroasa de vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea racelilor si gripei.
 
Sursa de probiotice
 
Muraturile fermentate sunt bogate in bacterii benefice numite probiotice. Aceste bacterii contribuie la mentinerea unui echilibru sanatos al florei intestinale, cunoscut si sub denumirea de microbiom. Un microbiom sanatos este esential pentru digestia adecvata, absortia nutrientilor si functionarea optima a sistemului imunitar. Afla aici care e diferenta dintre probiotice si prebiotice >>
 
Stimuleaza digestia
 
Muraturile contin enzime naturale si fibre care ajuta la stimularea digestiei. Consumul regulat de muraturi poate contribui la prevenirea problemelor digestive, cum ar fi balonarea, constipatia si disconfortul abdominal.
 
Reducerea inflamatiei
 
Datorita continutului lor de antioxidanti si compusi antiinflamatori, muraturile pot ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Aceasta poate fi benefica in prevenirea bolilor cronice, precum bolile de inima, diabetul si afectiunile articulare.
 
Contribuie la mentinerea greutatii corporale
 
Muraturile au un continut caloric scazut si sunt bogate in fibre, ceea ce le face o optiune excelenta pentru cei care doresc sa mentina sau sa isi controleze greutatea corporala. Consumul de muraturi poate ajuta la cresterea senzatiei de satietate si la reducerea poftelor alimentare nesanatoase.
 
Sursa de antioxidanti
 
Muraturile contin antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C si beta-carotenul. Acesti antioxidanti ajuta la combaterea radicalilor liberi, molecule instabile care pot cauza daune celulare si contribuie la procesul de imbatranire prematura.
 
Beneficii pentru sanatatea cerebrala
 
Unii compusi din muraturi, cum ar fi acidul folic si vitamina K, au fost asociate cu imbunatatirea sanatatii creierului si cu protejarea impotriva declinului cognitiv asociat cu inaintarea in varsta.
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0