Este cea mai sanatoasa, insa trebuie sa fie filtrata in mod corespunzator. Nu uitam ca nu toate tevile au fost schimbate de curand. Asa se face ca poti sa bei apa cu rugina, fara sa stii si fara sa iti dai seama.
Pe de alta parte, nici apa imbuteliata nu este cea mai indicata, dat fiind ca este tinuta in plastic. Plasticul este nesanatos, mai ales atunci cand este lasat in conditii necorespunzatoare, la caldura, la frig, in congelator sau chiar la frigider.
In acelasi timp, apa minerala nu este recomandata zilnic. Continutul de minerale nu este indicat pentru copii si nici pentru adulti atunci cand nu exista pauze. Cu alte cuvinte, ar trebui sa consumam apa minerala, insa cu masura, nu zilnic.
Referitor la puritatea apei, esential este nivelul de nitrati. Acesta, conform biochimistului Silvia Enculescu, citata de CSID.ro, reprezinta “continutul de nitrati reprezinta doar o mica parte din totalul de componente care dau indicatia corecta despre calitatea si siguranta apei. Alaturi de acestia se mai regasesc alte elemente fizice, chimice si microbiologice care sunt controlate si definesc obligatoriu, din punct de vedere legal, caracterul de apa potabila, buna pentru consum. In total, peste 40 de parametri sunt analizati, printre cei mai importanti fiind turbiditatea, pH-ul, conductivitatea, nitratii, nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de saruri dizolvate in apa sau cantitatea de calciu si magneziu”.
Mai mult, conform sursei, esentiala pentru organism este apa alcalina. Aceasta are un pH usor bazic.
In acelasi timp, apa trebuie sa contina calciu, magneziu, zinc, potasiu, clor si fluor.
“Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate contamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ”, a completat Silvia Enculescu, Safety Manager La Fantana, citat de CSID.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 12 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!