Nu stim daca sfaturile prezentate in continuare va vor ajuta sa traiti minimum 100 de ani, dar, in mod cert, respectandu-le veti putea sa valorificati optim potentialul genetic in ceea ce priveste durata de viata. Castigul cel mai important va fi mentinerea sanatatii, a tonusului si a poftei de viata pana la varste inaintate.
A) Alimentatie:
1) Nu exagerati cu aportul zilnic de calorii. Respectati cele 3 mese principale ale zilei, intre care este bine sa serviti 2 gustari din legume sau fructe. Respectati, de asemenea, proportia corecta intre mese (seara mai putine calorii; proportia depinde si de “graficul” activitatii dumneavoastra).
2) Echilibrul caloric pe intervale mai lungi trebuie sa fie unul cat mai aproape de cel
liniar, adica fara “salturi” (in conditiile in care puteti aplatiza si curba efortului). Spre exemplu, un aport de 16.100 de calorii intr-o saptamana este optim a fi repartizat uniform: cate 2.300 de calorii pe zi. Daca 5 zile aportul este de 3.000 de calorii pe zi iar 2 zile acesta este de 550 de calorii pe zi, apare tendinta unor dezechilibre ale compozitiei sangelui, dezechilibre metabolice etc. Acestea afecteaza atat calitatea, cat si durata vietii.
3) Beti apa de calitate.
Consumati apa de la robinet? Folositi filtre performante. Din cand in cand beti si apa minerala (plata).
Daca preferati apa imbuteliata, optati pentru apa plata. Consumati 2-3 tipuri de apa plata de calitate, schimband un produs la maximum o luna.
4) Mancati cat mai variat, dar eliminand din alimentatie produsele nocive si limitand sursele de grasimi saturate.
Alimente care ar trebui eliminate: toate produsele de fast food cu continut ridicat de ulei si/sau de maioneza, margarina, cartofii prajiti, preparatele din carne de tip pateu, carnati, parizer, salam, sorici cu sunca, sucurile sintetice.
Alimente/produse al caror consum ar trebui limitat semnificativ: carnea grasa (a animalelor terestre), fainoasele rafinate, zaharul, sarea, branzeturile grase.
5) Consumati legume si fructe indeosebi in stare proaspata (nepreparate termic). Faceti tot posibilul sa obtineti produse ecologice de acest fel (din gospodariile taranilor). Legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca in nicio zi.
6) Apelati (ori de cate ori aveti posibilitatea)
la sursele concentrate de antioxidanti: catina, fructe de padure, struguri, usturoi, verdeturi etc.
7) Raportul dintre grasimile saturate si cele nesaturate sa fie cat mai mic (fara insa a exagera in privinta consumului de “grasimi bune”). Sursele de grasimi bune, exceptand pestele, trebuie sa fie nepreparate termic.
B) Substante cu potential toxic:
1) Spuneti un “Nu” ferm tigarilor.
2) Consumul de alcool trebuie
limitat la cantitati mici. Nu consumati alcool in fiecare zi, iar cantitatea ingerata la o masa (alcoolul se bea in a doua parte a mesei sau/si imediat dupa masa) trebuie sa fie semnificativ inferioara celei de la care stiti ca alcoolul incepe sa “se simta”.
3) Cafeaua: este preferabil sa nu o consumati “de placere”, ci doar “la nevoie”. Totusi, nu consumati cafea dupa o noapte cu mai putin de 7 ore de somn!
4) Medicamentele: limitati cat puteti de mult administrarea lor “dupa ureche”. Nu folositi un medicament fara avizul medicului decat daca stiti precis si complet actiunile, contraindicatiile si interactiunile sale cu alte substante, si daca va cunoasteti bine starea de sanatate de la momentul respectiv!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.79
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"