Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri care fac mai mult rau decat bine

Obiceiuri care fac mai mult rau decat bine
Regulile fitness-ului par usor de respectat. Sa mananci bine, sa faci sport, sa dormi suficient si vei fi o persoana mai sanatoasa, asa-i? Surprinzator, lucrurile sunt mai complicate de atat. Adesea, obiceiurile pe care le faci pentru sanatate sunt aceleasi care-ti fac rau in cele din urma. Citeste acest articol si afla ce obiceiuri neasteptate iti pot face rau.


Folosesti in mod compulsiv gelul de maini dezinfectant.
Daca il folosesti de fiecare data cand iei contact cu lumea de afara, ia si tu o pauza. Daca nu lucrezi intr-un spatiu incarcat de germeni, cum ar fi un spital, apa si sapunul sunt suficiente. Cand nu esti pe aproape de vreo chiuveta, gelurile dezinfectante sunt utile, dar citeste eticheta inainte. Studiile recente arata ca aceste geluri contin triclosan care pot promova rezistenta bacteriilor si virusilor la antibiotice. Acest lucru este valabil si in cazul sapunurilor antibacteriene, care contin si ele triclosan. Alege, in schimb, marci care contin cel putin 55% alcool care vor ucide 98% dintre bacterii la contact.
Spalarea dintilor dupa fiecare masa.
Pare o idee buna sa te speli pe dinti imediat dupa masa, dar este mai bine sa te abtii. Mancarea poate lasa acid pe dinti si acesta inmoaie smaltul. Daca iti periezi smaltul cand este in aceasta stare fragila, il indepartezi de pe dinte. Pentru a scapa de particulele de mancare dintre dinti, clateste-ti gura cu apa si spala-te dimineata si seara. Cand te periezi, asigura-te ca folosesti miscari circulare. Iti vei imbunatati sansele de a indeparta bacteriile daunatoare dintre gingie si dinti. Daca periezi cu miscari de du-te-vino, lasi in urma bacteriile periculoase, provocand boli ale gingiilor in urma aplicarii unei presiuni prea mari.
Sari peste mese pentru a-ti pastra loc pentru mai tarziu.
Femeile au obiceiul de a face economie de calorii. Nu pare o problema atata vreme cat impartim cu grija caloriile, nu? Din nefericire, cand nu iei micul dejun, la pranz ai pofta mare de dulce si orice este carbohidrat si devii si foarte nervoasa. Mai bine este sa iei gustari bogate in proteine, pentru ca la cina sa nu ai tendinta sa-ti umpli farfuria la refuz.
Bei numai apa imbuteliata.
Apa imbuteliata nu contine fluor si din ce in ce mai multi adulti sufera de deficienta de fluor, ceea ce duce la carii. In schimb, umple-ti paharul cu apa filtrata de la robinet.
Iti faci mereu plinul cu suplimente nutritive.
Cand vine vorba de minerale si vitamine, mai mult nu inseamna si mai bine. Iei suplimente fara a intelege daca ai sau nu nevoie de ele. Din moment ce multe alimente sunt deja fortificate cu vitamine, este posibil sa nu ai vreo deficienta. Si exista nenumarate efecte secundare ale pastilelor inghitite fara program: vitamina A in doze mari este toxica pentru fat, vitamina C in doze mari duce la probleme gastrointestinale si interfereaza cu medicatia pentru diabet, iar prea multa vitamina B6 cauzeaza degradarea nervilor. 

Sursa: fitnea.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri nesanatoase

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0