Dieta cu mamaliga - o solutie sigura pentru slabit
Mamaliga este alimentul care poate ajuta la detoxifierea organismului si poate accelera tranzitul intestinal, de asemenea, poate contribui la dezvoltarea fibrei musculaer datorita continutului de acid palmitic si arahidonic. Nu contine gluten, ajuta la scaderea colesterolului si ajuta glanda tiroida sa se mentina sanatoasa. Mitul conform caruia mamaliga produce balonare este fals.
Dieta cu mamaliga presupune sa renunti la cateva alimente din meniu, mai exact produse nesanatoase precum: dulciuri, produse din patiserie, mezeluri, dar si conserve. De asemenea, nici sucurile nu sunt recomandate si nici micile gustari precum chipsuri, covrigei, alune sau popcorn.
Iata cateva idei pentru meniul dintr-o saptamana, care, in mod evident trebuie sa contina mamaliga
Luni. Mic dejun: mamaliga cu branza slaba de vaci, un ou fiert si o felie de cascaval.
Pranz. Piept de pui la gratar, pana la 2 linguri de mamaliga si salata verde. Poti consuma si alte legume, in functie de preferinte.
Cina. Iaurt cu cereale.
Poti avea si doua gustari toata ziua, ambele se bazeaza pe fructe: un mar si o banana.
Marti. Mic dejun: lapte cu mamaliga si putina smantana slaba cu mamaliga si ou.
Pranz: Peste la gratar cu mamaliga si salata verde.
Cina Branza cu mamliga.
Gustare pe timpul zilei poti avea orice fruct, la alegere si cateva migdale crude.
Miercuri. Mic dejun: Un ou fiert si mamaliga cu branza.
Pranz: Ciorba de legume sau ciorba de gaina sau vacuta, orice combinatie impreuna cu mamaliga.
Cina: O salata verde si poti adauga si o mana de paste integrale fierte impreuna cu putin ulei de masline si lamaie.
Gustare: Un fruct impreuna cu o mana de migdale crude sau nuci, dar si o felie de paine integrala cu miere.
Joi. Mic dejun: ai voie sa mananci doua felii de paine integrala cu omleta facuta din 2 oua, branza slaba de vaci si castravete.
Pranz: Tocanita de ciuperci sau tocanita de legume cu mamaliga si o salata verde.
Cina: Supa crema, dupa preferinte, cu crutoane.
Gustare: Un mar si un iaurt cu cereale, pe toata durata zilei.
Vineri. Mic dejun: Mamaliga cu branza si o lingura de smantana slaba.
Pranz: Poti manca sarmale cu mamaliguta, dar nu mai mult de 2-3 sarmale.
Cina: O salata cu legume.
Gustare: fructe.
Pe toata durata dietei, iti poti alterna meniurile, astfel incat sa te simti bine cand mananci. Important este sa iti obisnuiesti organismul cu portii mai mici de mancare, atat cat el are nevoie pentru a functiona normal.
Pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.79
din 5
- 14 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!