Brian Wansink si Andrew Hanks, cercetatori la Universitatea Cornell, au efectuat un experiment in timpul caruia persoanelor care au participat la o conferinta li s-a oferit un bufet suedez cu sapte tipuri de alimente pentru micul dejun.
La bufet au fost aduse doua mese separate, situate la 15 metri distanta, cu felurile de mancare aranjate in ordine inversa, fara ca subiectii experimentului sa stie acest lucru.
La o masa au fost oferite produsele exact in aceasta ordine: omleta cu branza, cartofi prajiti, rulouri cu scortisoara, cereale, iaurt degresat si fructe. La cealalta masa ordinea a fost inversata astfel incat mai intai au fost servite fructele, urmate de iaurt degresat, cereale si asa mai departe.
Cercetatorii au descoperit ca ordinea de prezentare a mancarii a influentat modul in care alimentele au fost alese de participantii la experiment. De exemplu, 86,4% dintre subiecti au ales fructele, daca acestea le-au fost oferite mai intai, dar numai 54,8% au ales fructele de la masa unde acestea erau asezate dupa alte feluri de mancare
"Solutia este simpla si la indemana (...) Intotdeauna incepeti sa alegeti mancarea din capatul mesei cu alimente sanatoase, iar doua treimi din farfurie va contine mancare sanatoasa", a recomandat Brian.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.38
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!