Brian Wansink si Andrew Hanks, cercetatori la Universitatea Cornell, au efectuat un experiment in timpul caruia persoanelor care au participat la o conferinta li s-a oferit un bufet suedez cu sapte tipuri de alimente pentru micul dejun.
La bufet au fost aduse doua mese separate, situate la 15 metri distanta, cu felurile de mancare aranjate in ordine inversa, fara ca subiectii experimentului sa stie acest lucru.
La o masa au fost oferite produsele exact in aceasta ordine: omleta cu branza, cartofi prajiti, rulouri cu scortisoara, cereale, iaurt degresat si fructe. La cealalta masa ordinea a fost inversata astfel incat mai intai au fost servite fructele, urmate de iaurt degresat, cereale si asa mai departe.
Cercetatorii au descoperit ca ordinea de prezentare a mancarii a influentat modul in care alimentele au fost alese de participantii la experiment. De exemplu, 86,4% dintre subiecti au ales fructele, daca acestea le-au fost oferite mai intai, dar numai 54,8% au ales fructele de la masa unde acestea erau asezate dupa alte feluri de mancare
"Solutia este simpla si la indemana (...) Intotdeauna incepeti sa alegeti mancarea din capatul mesei cu alimente sanatoase, iar doua treimi din farfurie va contine mancare sanatoasa", a recomandat Brian.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
