Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru a manca avocado in fiecare zi

5 motive pentru a manca avocado in fiecare zi
Avocado-ul are o reputatie proasta, pentru ca are multe grasimi si calorii (138 de calorii si 14,1 grame de grasime intr-un avocado de marime medie). Numai ca este unul dintre cele mai bune alimente pe care le poti manca, plini de nutrienti si compusi buni la sanatatea inimii. Iata cinci motive pentru a manca zilnic acest fruct.


1. Scade inflamatia. Daca il adaugi in dieta, tii sub control bolile care cauzeaza inflamatiile. Ceea ce este valabil si daca mananci ceva ce, in mod normal, face ca inflamatia sa creasca foarte tare, cum ar fi un hamburger. Dupa un simplu hamburger, iterleukin-6 (IL6) creste cu 70%. Vorbi despre o citokina care cauzeaza inflamatii. Aceasta crestere poate dura pana la patru ore dupa masa. Adaugand avocado in acel hamburger, nivelurile de IL6 cresc doar cu 40%. O scadere a inflamatiei cu 30% doar prin consumul de avocado la aceeasi masa. Ceea ce arata ca, si in prezenta alimentelor periculoase, avocado-ul este foarte benefic.
2. Lupta contra cancerului. De fiecare data cand mananci un avocado, iti ajuti corpul sa previna cancerul. El stopeaza formarea celulelor canceroase si precanceroase. Combinatia potenta de substante fitochimice previne ATP-ul sa ajunga in celulele canceroase. ATP-ul este o substanta care ii da celulei energia necesara pentru a creste si a se multiplica. 
3. Iti protejeaza inima. Avocado-ul este una dintre cele mai sanatoase grasimi pe care o poti gasi. Are vitamina E care reduce riscul de atac de cord. Dar si 70% acizi grasi monosaturati. O dieta bogata in astfel de acizi este un mod sigur si natural de a cobori nivelul colesterolului. Nu dureaza mult sa vezi rezultatele. Colesterolul rau, LDL, iti scade cu 20% in prima saptamana. Iar colesterolul bun, HDL, creste cu 11% in aceeasi saptamana.
4. Te ajuta sa slabesti. Stim ca ideea ca grasimea atrage grasime nu este adevarata. De fapt, cercetarile arata ca o dieta bogata in grasimi face exact opusul. Te ajuta sa slabesti. Avocado-ul te ajuta sa te simti satula mai multa vreme. Acizii grasi monosaturati din compozitie iti permit sa mananci mai putina mancare si totusi sa te simti satula. Adaugarea a jumatate de avocado la pranz iti va scadea cu 40% riscul de a manca intre mese. 
5. Este sigur pentru consum. Iata realitatea trista: majoritatea produselor din magazin prezinta un risc pentru sanatatea noastra. Substantele chimice dure folosite pentru a creste productia la hectar ataca echilirul hormonal, ajuta la proliferarea cancerului si pot chiar cauza boala Parkinson. Poti da de urmele lor in fiecare inghititura de legume sau fructe, daca nu alegi optiunile organice. Nu trebuie insa sa te temi de asta in cazul avocado-ului.
Iata si o reteta interesanta, de briose cu avocado si ciocolata, pe care o gasesti AICI

Sursa: http://institutefornaturalhealing.com/2014/03/five-reasons-to-eat-avocado-every-day/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avocado

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0