Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 sfaturi pentru o dieta sanatoasa

de Alina Ilie la 2015-03-11
Top 10 sfaturi pentru o dieta sanatoasa
Daca vreti sa aveti o sanatate de fier, Patrick Holford va ofera „Reteta sanatatii perfecte”. Printre cele mai cunoscute carti ale expertului in nutritie se numara "Detoxifierea ficatului in 9 zile", "Alergii alimentare - prevenire, depistare, tratare", "Cartea nutritiei optime" si "Dieta cu incarcatura glicemica scazuta Holford".


Unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Marea Britanie, Patrick Holford, ne dezvaluie in cartea sa „Reteta sanatatii perfecte”, 10 sfaturi pentru o dieta sanatoasa:

1. Consumati ulei de seminte presat la rece (de in, canepa, susan, dovleac, floarea-soarelui) sau o lingura cu varf de seminte macinate. Acestea sunt bogate in vitamina E, A, zinc si acizi grasi esentiali (omega 3 si omega 6). Semintele joaca un rol important in prevenirea cancerului.

2. Includeti in alimentatia dvs. fasole, linte, quinoa, tofu. Acestea au proprietati nutritive valoroase si au efecte benefice asupra inimii si sistemului digestiv.

3. Nu trebuie sa va lipseasca din dieta fructele proaspete precum mere, pere, banane, fructe de padure, citrice. Acestea furnizeaza vitamine, minerale si fibre si sunt excelente pentru a va imbunatati sanatatea inimii.

4. Pentru imbunatatirea starii de sanatate consumati cereale integrale precum mei, secara, ovaz, grau. Cerealele integrale ofera multiple beneficii pentru sanatate: scad nivelul de colesterolului, reducând astfel riscul afectiunilor cardiovasculare, imbunatatesc digestia, scad riscul de diabet, stimuleaza memoria si puterea de concentrare, iti ofera energie.

5. Legumele de culoare verde-inchis (broccoli, mazare, fasole pastai, spanac) si radacinoasele (telina, pastarnac, morcovi, sfecla rosie) reprezinta o sursa excelenta de vitamine si minerale. Aceste alimente uimitoare pot preveni si trata numeroase probleme de sănătate.

6. Beti ceaiuri din plante medicinale sau de fructe. Acestea contin antioxidanti, care combat efectele radicalilor liberi. Si, in plus, hidrateaza organismul. Evitati sa consumati bauturi cu un continut mare de zahar.

7. Consumati cat mai des legume crude, in salate. Iata o reteta gustoasa de salata de fenicul cu mere si nuci.

8. Excludeti din dieta dvs. alimentele prajite, grasimile hidrogenate si excesul de grasimi animale. Cu totii stim ce efecte daunatoare au pentru sanatate!

9. Este bine sa evitati produsele procesate. Ele contin coloranti, conservanti, indulcitori artificiali, aditivi, etc. si pe termen lung ne afecteaza sanatatea.

10. Reduceti consumul de alcool. Bautul peste limita cauzeaza probleme.

Foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale integrale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0