In momentul in care suntem in bucatarie, grabiti pentru a termina de pregatit cina, facem anumite greseli, care in mod repetat ne pot afecta sanatatea. Si nu vorbim aici despre anumite preparate culinare pe care le gatim, ci despre felul in care pregatim alimentele, inainte de a fi gatite. Asadar, ce greseli NU trebuie sa mai faci de azi inainte in bucatarie!
-
Folosesti un cutit bont. Acest cutit inseamna ca nu mai este suficient de bine ascutit, iar tu mai mult te chinui in momentul in care tai legumele. Pe langa asta, vorbim aici si despre esterica produselor taiate. Acestea nu mai sunt deloc bine taiate, ci mai degraba zdrobite pentru ca lama cutitului nu este ascutita. In momentul in care observi ca lama este tocita, cel mai indicat este sa il ascuti sau sa folosesti un alt cutit care este ascutit deja. Pentru ascutitul unui cutit nici nu ai nevoie de o ustensila speciala, ci de un alt cutit ascutit pe care sa il folosesti impreuna cu cutintul bont.
- Inca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o data in el. Ei bine, de cate ori nu am vazut sau am auzit persoane care, dupa ce au prajit o portie de cartofi prajiti, inca mai pastreaza uleiul si pentru urmatoarea portie. Problema principala nu este faptul ca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o portie de cartofi, ci modul in care pastrezi cantitatea de ulei. De multe ori, femeile pastreaza uleiul in vasul in care au fost si prajiti cartofi, iar acesta nu face altceva decat sa ia contact cu praful si impuritatile din jur. Daca vrei sa il pastrezi, cel mai bine este, ca dupa ce s-a racit, sa il pui intr-un borcan inchis ermetic si sa il pastrezi pana la urmatoarea folosire.
- Folosesti ulei de masline la toate preparatele. Uleiul de masline este sanatos, insa nu si pentru prajeli ori alte preparate care presupun tratarea termica. Uleiul de masline folosit in acest tip de preparate isi va pierde din proprietati, asa ca nu te vei mai bucura de beneficiile lui. Obisnuieste-te sa consumi ulei de masline in salate ori in preparatele care nu necesita o pregatire termica.
- Nu schimbi tocatorul din lemn dupa ce l-ai folosit. Tocatorul din lemn este un ajutor considerabil in bucatarie, insa dupa ce l-ai folosit pentru pregatirea unei bucati de carne, cel mai bine ar fi sa il schimbi pentru restul preparatelor ori sa il speli foarte bine. Daca vei pregati imediat legumele, atunci risti ca posibilele bacterii de pe carne, care oricum dispar o data cu pregatirea carnii la cuptor, acestea sa fie trecute prin legume si sa le consumi in stare pura, in salate.
- Nu incalzesti ori preincalzesti cuptorul. In momentul in care pregatesti diferite preparate la cuptor, care au nevoie sa stea o perioada mai mare de timp, chiar si bezele, vezi aici cum prepari cele mai delicioase bezele este nevoie sa preincalzesti foarte bine cuptorul. Acest lucru te va ajuta sa obtii un preparat sanatos si gatit in tocmai.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.93
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!