Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea

Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea
de la 2018-10-16
Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea

De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta grav starea de sanatate. Cu siguranta, toti dintre noi am facut macar o data aceste greseli, insa noi ti le spunem tocmai pentru a le evita pe viitor si pentru a preveni eventualele dezastre.


In momentul in care suntem in bucatarie, grabiti pentru a termina de pregatit cina, facem anumite greseli, care in mod repetat ne pot afecta sanatatea. Si nu vorbim aici despre anumite preparate culinare pe care le gatim, ci despre felul in care pregatim alimentele, inainte de a fi gatite. Asadar, ce greseli NU trebuie sa mai faci de azi inainte in bucatarie!
 
  • Folosesti un cutit bont. Acest cutit inseamna ca nu mai este suficient de bine ascutit, iar tu mai mult te chinui in momentul in care tai legumele. Pe langa asta, vorbim aici si despre esterica produselor taiate. Acestea nu mai sunt deloc bine taiate, ci mai degraba zdrobite pentru ca lama cutitului nu este ascutita. In momentul in care observi ca lama este tocita, cel mai indicat este sa il ascuti sau sa folosesti un alt cutit care este ascutit deja. Pentru ascutitul unui cutit nici nu ai nevoie de o ustensila speciala, ci de un alt cutit ascutit pe care sa il folosesti impreuna cu cutintul bont.
     
  • Inca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o data in el. Ei bine, de cate ori nu am vazut sau am auzit persoane care, dupa ce au prajit o portie de cartofi prajiti, inca mai pastreaza uleiul si pentru urmatoarea portie. Problema principala nu este faptul ca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o portie de cartofi, ci modul in care pastrezi cantitatea de ulei. De multe ori, femeile pastreaza uleiul in vasul in care au fost si prajiti cartofi,  iar acesta nu face altceva decat sa ia contact cu praful si impuritatile din jur. Daca vrei sa il pastrezi, cel mai bine este, ca dupa ce s-a racit, sa il pui intr-un borcan inchis ermetic si sa il pastrezi pana la urmatoarea folosire.
  • Folosesti ulei de masline la toate preparatele. Uleiul de masline este sanatos, insa nu si pentru prajeli ori alte preparate care presupun tratarea termica. Uleiul de masline folosit in acest tip de preparate isi va pierde din proprietati, asa ca nu te vei mai bucura de beneficiile lui. Obisnuieste-te sa consumi ulei de masline in salate ori in preparatele care nu necesita o pregatire termica.
  • Nu schimbi tocatorul din lemn dupa ce l-ai folosit. Tocatorul din lemn este un ajutor considerabil in bucatarie, insa dupa ce l-ai folosit pentru pregatirea unei bucati de carne, cel mai bine ar fi sa il schimbi pentru restul preparatelor ori sa il speli foarte bine. Daca vei pregati imediat legumele, atunci risti ca posibilele bacterii de pe carne, care oricum dispar o data cu pregatirea carnii la cuptor, acestea sa fie trecute prin legume si sa le consumi in stare pura, in salate.
  • Nu incalzesti ori preincalzesti cuptorul. In momentul in care pregatesti diferite preparate la cuptor, care au nevoie sa stea o perioada mai mare de timp, chiar si bezele, vezi aici cum prepari cele mai delicioase bezele este nevoie sa preincalzesti foarte bine cuptorul. Acest lucru te va ajuta sa obtii un preparat sanatos si gatit in tocmai.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

    Spune-ne opinia ta despre "Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    3 + 4 =

    Cele mai citite articole

    Romanele ne transporta intr-o lume noua si ne fac sa visam cu ochii deschisi. Descopera in articol ...
    Fibrele au un rol esential in alimentatie, avand beneficii impresionante pentru sanatatea ...
    Prietenii reprezinta familia pe care ti-o alegi.

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    “Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
    Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
    Parte din produsele mentionate in articol sunt nesanatoase chiar si necongelate. Procedeul de ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0