Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea

de Camelia Diaconu la 2018-10-16
Greseli in bucatarie care iti afecteaza sanatatea
De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta grav starea de sanatate. Cu siguranta, toti dintre noi am facut macar o data aceste greseli, insa noi ti le spunem tocmai pentru a le evita pe viitor si pentru a preveni eventualele dezastre.


In momentul in care suntem in bucatarie, grabiti pentru a termina de pregatit cina, facem anumite greseli, care in mod repetat ne pot afecta sanatatea. Si nu vorbim aici despre anumite preparate culinare pe care le gatim, ci despre felul in care pregatim alimentele, inainte de a fi gatite. Asadar, ce greseli NU trebuie sa mai faci de azi inainte in bucatarie!
 
  • Folosesti un cutit bont. Acest cutit inseamna ca nu mai este suficient de bine ascutit, iar tu mai mult te chinui in momentul in care tai legumele. Pe langa asta, vorbim aici si despre esterica produselor taiate. Acestea nu mai sunt deloc bine taiate, ci mai degraba zdrobite pentru ca lama cutitului nu este ascutita. In momentul in care observi ca lama este tocita, cel mai indicat este sa il ascuti sau sa folosesti un alt cutit care este ascutit deja. Pentru ascutitul unui cutit nici nu ai nevoie de o ustensila speciala, ci de un alt cutit ascutit pe care sa il folosesti impreuna cu cutintul bont.
     
  • Inca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o data in el. Ei bine, de cate ori nu am vazut sau am auzit persoane care, dupa ce au prajit o portie de cartofi prajiti, inca mai pastreaza uleiul si pentru urmatoarea portie. Problema principala nu este faptul ca pastrezi uleiul dupa ce ai prajit o portie de cartofi, ci modul in care pastrezi cantitatea de ulei. De multe ori, femeile pastreaza uleiul in vasul in care au fost si prajiti cartofi,  iar acesta nu face altceva decat sa ia contact cu praful si impuritatile din jur. Daca vrei sa il pastrezi, cel mai bine este, ca dupa ce s-a racit, sa il pui intr-un borcan inchis ermetic si sa il pastrezi pana la urmatoarea folosire.
  • Folosesti ulei de masline la toate preparatele. Uleiul de masline este sanatos, insa nu si pentru prajeli ori alte preparate care presupun tratarea termica. Uleiul de masline folosit in acest tip de preparate isi va pierde din proprietati, asa ca nu te vei mai bucura de beneficiile lui. Obisnuieste-te sa consumi ulei de masline in salate ori in preparatele care nu necesita o pregatire termica.
  • Nu schimbi tocatorul din lemn dupa ce l-ai folosit. Tocatorul din lemn este un ajutor considerabil in bucatarie, insa dupa ce l-ai folosit pentru pregatirea unei bucati de carne, cel mai bine ar fi sa il schimbi pentru restul preparatelor ori sa il speli foarte bine. Daca vei pregati imediat legumele, atunci risti ca posibilele bacterii de pe carne, care oricum dispar o data cu pregatirea carnii la cuptor, acestea sa fie trecute prin legume si sa le consumi in stare pura, in salate.
  • Nu incalzesti ori preincalzesti cuptorul. In momentul in care pregatesti diferite preparate la cuptor, care au nevoie sa stea o perioada mai mare de timp, chiar si bezele, vezi aici cum prepari cele mai delicioase bezele este nevoie sa preincalzesti foarte bine cuptorul. Acest lucru te va ajuta sa obtii un preparat sanatos si gatit in tocmai.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016