Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum prepari bezele - cea mai simpla reteta

de Camelia Diaconu la 2019-10-29
Cum prepari bezele - cea mai simpla reteta
Bezelele sunt dulcele reprezentativ copilariei noastre. Sunt micile prajiturele dulci si aromate de care nu te puteai satura niciodata cand erai mic. Ei bine, iti spunem care este reteta celor mai delicioase bezele, reteta fiind foarte simplu de facut!


Bezelele sunt dulcele cel mai simplu de facut, dar cu un gust greu de uitat. Ne-am obisnuit cu ele inca din copilarie, atunci cand bunicile noastre le preparau, dar nu stiau multe retete pentru ele. Cu toate astea, erau gustoase, ba mai mult, niciodata parca nu am gasit intr-o cofetarie bezele mai bune decat cele din copilarie. Iti dezvaluim mai jos o reteta de bezele gustoase, dar si foarte estetice, din punct de vedere vizual.
 
Bezelele nu sunt deloc costisitoare deoarece nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Ai nevoie de: 4 albusuri, un praf de sare, o lingurita de otet, un pliculet de zahar vanilar, 250 de grame de zahar pudra si ½ lingurita de scortisoara. 
 
Mod de preparare: Ai nevoie de un vas din inox sau din sticla in care sa bati albusurile oualelor pana in momentul in care devin spuma si nu mai curg in momentul in care intorci vasul cu fata in jos. Dupa asta, adaugi praful de sare, otetul si scortisoara. Le mixezi si rand pe rand adaugi cate o lingura din cele 2500 de grame de zahar pudra. Este necesar sa le mixezi pana in momentul in care albusurile sunt perfect ferme si lucioase si zaharul este complet topit. 
 
Incalzeste in prealabil cuptorul al 110 grade Ceslius si intr-o tava intinde o hartie speciala pentru copt si incepe sa faci forma bezelelor. Forma cea mai frumoasa se face cu o lingura au cu un posh. 
 
Timp de coacere: Lasa-le la cuptor pentru 90 de minute si fii atent ca in primele trei sferturi de ora sa nu deschizi deloc usa cuptorului. Nu este recomandat pentru ca se poate lasa in jos forma bezelelor. Dupa ce trece timpul si bezelele s-au copt, opresti cuptorul, dar nu le scoti imediat, ci le mai lasi in cuptor pana in momentul in care se usuca foarte bine. Acest lucru le asigura o consistenta mai tare si nu le da voie sa fie moi si cleioase in interior. 
 
Asadar, asa te bucuri de cele mai gustoase bezele. Un desert care nu este deloc prea dulce si nici nu are in compozitie ingrediente nesanatoase. 
 
Pofta buna! 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016