Bezelele sunt dulcele cel mai simplu de facut, dar cu un gust greu de uitat. Ne-am obisnuit cu ele inca din copilarie, atunci cand bunicile noastre le preparau, dar nu stiau multe retete pentru ele. Cu toate astea, erau gustoase, ba mai mult, niciodata parca nu am gasit intr-o cofetarie bezele mai bune decat cele din copilarie. Iti dezvaluim mai jos o reteta de bezele gustoase, dar si foarte estetice, din punct de vedere vizual.
Bezelele nu sunt deloc costisitoare deoarece nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Ai nevoie de: 4 albusuri, un praf de sare, o lingurita de otet, un pliculet de zahar vanilar, 250 de grame de zahar pudra si ½ lingurita de scortisoara.
Ai nevoie de: 4 albusuri, un praf de sare, o lingurita de otet, un pliculet de zahar vanilar, 250 de grame de zahar pudra si ½ lingurita de scortisoara.
Mod de preparare: Ai nevoie de un vas din inox sau din sticla in care sa bati albusurile oualelor pana in momentul in care devin spuma si nu mai curg in momentul in care intorci vasul cu fata in jos. Dupa asta, adaugi praful de sare, otetul si scortisoara. Le mixezi si rand pe rand adaugi cate o lingura din cele 2500 de grame de zahar pudra. Este necesar sa le mixezi pana in momentul in care albusurile sunt perfect ferme si lucioase si zaharul este complet topit.
Incalzeste in prealabil cuptorul al 110 grade Ceslius si intr-o tava intinde o hartie speciala pentru copt si incepe sa faci forma bezelelor. Forma cea mai frumoasa se face cu o lingura au cu un posh.
Timp de coacere: Lasa-le la cuptor pentru 90 de minute si fii atent ca in primele trei sferturi de ora sa nu deschizi deloc usa cuptorului. Nu este recomandat pentru ca se poate lasa in jos forma bezelelor. Dupa ce trece timpul si bezelele s-au copt, opresti cuptorul, dar nu le scoti imediat, ci le mai lasi in cuptor pana in momentul in care se usuca foarte bine. Acest lucru le asigura o consistenta mai tare si nu le da voie sa fie moi si cleioase in interior.
Asadar, asa te bucuri de cele mai gustoase bezele. Un desert care nu este deloc prea dulce si nici nu are in compozitie ingrediente nesanatoase.
Pofta buna!
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!