Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hibernarea si scaderea in greutate in timpul iernii

Hibernarea si scaderea in greutate in timpul iernii
In perioada iernii, multe animale intra in hibernare pentru a-si conserva caloriile, sa-si mentina caldura si sa-si incetineasca metabolismul. Ursii, cainii de preerie si chiar oamenii hiberneaza. Bineinteles ca oamenii hiberneaza in pulovere si haine groase si folosesc caloriferele date la maximu in interior. Cand scade temperatura, ne scade si nivelul de activitate si tanjim in mod natural, dupa mancare consistenta.


Aceste schimbari care apar in corp in timpul iernii arata ca nivelul de serotonina, un neurotransmitator din creier, scade in mod natural. Un nivel scazut de serotonina creeaza dorinta de un consum ridicat de alimente. Dar are efect si asupra starii de spirit, din ce in ce mai multe persoane devenind deprimate pentru ca este mai putina lumina a soarelui. Si acest lucru ne influenteaza dieta.
Indicat este sa incerci sa te alimentezi cu produse care functioneaza in mod unic. Adica acelea care iti cresc si productia de serotonina si iti ofera si nutrientii de care organismul are nevoie pentru a-si mentine greutatea sau pentru a slabi. Ceea ce este cat se poate de atractiv, avand in vedere ca iarna avem tendinta sa ne ingrasam.
Fasolea este bogata in proteine si fibre si te ajuta sa fii satula mai multa vreme. Cartofii dulci sunt si ei o sursa buna de nutrienti si fibre.
Grapefruitul, in special inainte de masa, creste aportul de fibre si este important pentru a reduce nivelul de insulina. Daca ti-e pofta de dulce, pune miere peste o felie din acest fruct si vei vedea ce bogatie de arome iti vor exploda in gura.
Sardinele si avocado-ul sunt bogate in omega 3 si ajuta la transmiterea de serotonina in corp, facandu-te si mai bine dispusa. Sardinele pot fi puse cu succes in salata sau peste paste. Sunt foarte bune si pe paine prajita. Iar avocado-ul merge bine cu somon afumat pe paine cu seminte.
Spanacul si nucile sunt bogate in magneziu, crucial in sinteza serotoninei. Acest mineral ajuta si la alinarea starilor de anxietate si la mentinerea unui tonus muscular bun.
Condimentele iuti, cum ar fi piperul cayenne, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele ajuta la acelerarea metabolismului si la intensificarea circulatiei (si asa te incalzesti). Ghimbirul proaspat adauga aroma alimentelor, dar are si proprietati antiinflamatorii.
Iaurtul este bogat in calciu care accelereaza arderea grasimilor. Studiile arata ca persoanele care mananca iaurt degresat pierd cu 22% mai multe kilograme si 61% mai multa grasime, decat cei care tin o dieta obisnuita, bazata pe numaratul caloriilor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016