Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Izolarea pardoselilor locuintei: 3 lucruri de stiut

de Sunt Fericita la 2022-05-10
Izolarea pardoselilor locuintei: 3 lucruri de stiut
Izolarea locuintei este un pas important pentru calitatea vietii si confortul de care te vei bucura in casa ta. Intr-o casa neizolata, pierderile de caldura la nivelul pardoselii ajung la 10-15%, motiv pentru care vei observa cresteri in consumul de energie si, implicit, la facturi.



Pentru a evita aceste neplaceri, dar si pentru a-ti proteja casa de infiltratii, frig sau chiar si daunatori, izolarea pardoselilor este cea mai potrivita solutie. Iata cateva detalii important de tinut minte:

1. Importanta izolarii pardoselii

Inainte de a demara proiectul de izolare este important sa intelegi cat mai bine de ce este important sa optezi pentru acesta. De regula, in timpul constructiei unei locuinte, izolarea face parte din proiect. De exemplu izolarea sub sapa, prin includerea materialului intre planseu si sapa autonivelanta se realizeaza devreme in procesul de constructie,
 
Exista o serie de avantaje de luat in calcul in ceea ce priveste izolarea pardoselii>
  • Facturi reduse la energie si gaze naturale.
  • Temperatura constanta din locuinta.
  • Evitarea conditiilor care pot incuraja aparitia mucegaiului sau dezvoltarea bacteriilor.
  • Ajuta la functionarea optima a sistemului de incalzire prin pardosea.
 
2. Materiale pentru izolarea pardoselii

Pentru a te putea bucura de toate avantajele unei izolatii efectuate corect, ai nevoie de materialele potrivite. In acest caz poti folosi:
  • Vata minerala;
  • Polistirenul extrudat;
 
Cel mai important aspect la capitolul materiale si instalare a izolatiei pardoselii este grosimea placilor alese. O rezistenta termica minima este oferita si de catre un strat cu o grosime de 5 centimetri. Poti opta si pentru placi cu grosime de 10 centimetri, dar, de regula, in cazul unei izolatii care se face la sapa, arhitectul decide care este grosimea ideala in urma unui calcul al coeficientului global de izolare termica.
 
Izolarea pardoselilor cu vata bazaltica este o optiune buna pentru locuintele de pretutindeni, deoarece:
  • Este un material ecologic, prietenos cu mediul.
  • Se instaleaza cu usurinta.
  • Are un cost accesibil.
  • Are rezistenta la foc.
  • Este un bun izolator fonic.
  • Permeabilitate buna la vapori.
In cazul unei locuinte din lemn, izolarea pardoselii cu polistiren poate ridica probleme, deoarece acesta arde mai usor si rapid, motiv pentru care o alternativa precum vata bazaltica reprezinta o optiune mai sigura.
 
De asemenea, fiind un material care are o permeabilitate buna, nu doar ca va oferi avantaje in ceea ce priveste evitarea pierderilor de caldura, dar va descuraja formarea unei umiditati ridicate.

3. Importanta izolarii incaperilor nelocuite
 
Cand te referi la izolarea pardoselii, nu poti vorbi doar despre cea a camerelor si incaperilor locuite. De exemplu, in cazul caselor, podul sau mansarda reprezinta un spatiu prin care pierderile de caldura sunt semnificative. Chiar daca planuiesti sa lasi acea incapere nelocuita si neamenajata, trebuie sa protejezi camerele care se afla la nivelul superior acesteia.
 
Izolarea cu vata minerala te va ajuta sa reduci considerabil aceste pierderi si sa te bucuri de mai mult confort in locuinta ta. Nu doar izolarea acoperisului si a peretilor este importanta, dar si cea a podelei din mansarda. In acest fel poti si sa pregatesti spatiul pentru conditii mai bune, uscate, pentru a putea depozita diverse lucruri sau alimente.
 
Izolarea pardoselii aduce avantaje care nu pot fi negate, iar in prezent, cele mai multe locuinte se bucura de acest sistem care aduce un plus de confort si economie. Alege materialele sigure, de calitate si apeleaza la specialisti pentru sfaturi si montare.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pardoseala

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0