Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenajarea unui dormitor mic: cum sa faci mai mult cu mai putin

de Sunt Fericita la 2021-05-25
Amenajarea unui dormitor mic: cum sa faci mai mult cu mai putin
Amenajarea dormitorului ridica intotdeauna probleme, indiferent de dimensiunile lui. Totusi, daca vorbim despre dormitoare cu dimensiuni reduse, acestea vor avea nevoie de integrarea unor solutii speciale de amenajare, care sa ofere la final rezultatele dorite. Iata cum poti obtine efectul dorit de amenajare a unui dormitor mic, folosind pentru aceasta mai putin pentru a obtine mai mult.


Alege elemente speciale pentru decorare

Un aspect important atunci cand vine vorba despre amejarea dormitorului il constituie modul in care este acesta aranjat. Chiar si in ipoteza unui spatiu redus amenajarea unui dormitor mic trebuie sa se faca avand in vedere unele considerente, iar pentru a aduce un plus in ceea ce priveste ideea de spatiu, poti opta pentru elemente care amplifice imaginea camerei. Oglinzile sau placarile cu piatra naturala sunt elemente cheie pentru spatii mici, deoarece acestea pot atrage atentia de la dimensiune, concentrand-o de fapt de amenajare in sine. 

Oglinzile vor avea ca efect reflectarea suprafeÈ›elor, de aceea este indicat ca poziÈ›ionarea sa se faca pe cat posibil în zonele foarte luminate, tocmai pentru a putea lăsa lumina să pătrundă în cameră. 

Alege mobilier minimalist

In cadrul unui dormitor cu o suprafata mica nu vei putea monta mobilier de dimensiuni foarte mari, greoi, care sa umple camera. Poti opta in schimb pentru elemente cat mai simpliste de mobilare, inspirandu-te din stilul scandinav, care propune elemente putine, insa extrem de utile. Patul, un mic dulap si noptierele sunt mai mult decat suficiente pentru mobilarea unui dormitor mic, care iti si ofera in schimb un grad sporit de confort deoarece nu iti va mai lipsi nimic. Este insa important sa organizezi foarte bine spatiul pentru ca vei avea nevoie de o senzatie de curatenie si ordine, iar pentru aceasta orice lucruri care nu apartin dormitorului trebuie sa fie depozitate in spatii adiacente.

Alege culori deschise

Atat pentru pereti, cat si pentru mobilier este indicat sa alegi nuante cat mai deschise. Albul, rozul sau movul foarte deschis, acestea sunt nuante moderne care te pot ajuta in ceea ce priveste sporirea senzatie de spatiu. Camera ta va parea mai incapatoare, mai ampla si mai bine organizata, tocmai prin dispunerea corecta a culorilor si a elementelor de mobilare. 

 

Este indicat sa eviti culorile inchise, dar si jocurile de culoare cu trecerea de la o nuanta la alta, deoarece acest lucru poate conduce catre o supraaglomerare vizuala a spatiului, cumulata cu o deformare si o disproportionare a camerei. La nevoie poti apela si la specialisti in amenajari interioare care sa iti propuna cele mai eficiente solutii de acoperire la nivel de pardoseala, dar si la nivelul peretilor daca ai nevoie de acest lucru. Specialistii recomanda adesea ca suprafata peretilor sa fie vopsita in nuante uni, fara lambriu sau tapet care ar putea face camera sa para mai mica. 

Foloseste parchet sau piatra naturala in nuante deschise

Daca alegi parchetul, vei vedea ca exista nenumarate modele care iti ofera culori deschise, potrivite optimizarii unui dormitor de mici dimensiuni. De asemenea, daca optezi pentru piatra naturala, atunci marmura poate fi o solutie foarte eficienta, deoarece ofera o gama ampla de modele si texturi care sa scoata in evidenta frumusetea camerei tale. Marmura prezinta particularitatea modelelelor dispuse ca niste vene, modele dealtfel unice si naturale, care vor aduce un plus de frumusete camerei tale. In plus, piatra naturala este un material foarte rezistent, cu o duritate foarte mare, care poate rezista chiar si in ipoteza montarii unui sistem de incalzire in pardoseala. 

Acestea sunt doar cateva idei prin care iti poti amenaja un dormitor cat mai elegant si frumos, chiar si in ciuda usorului dezavantaj care tine de spatiu. Nu uita sa ai in vedere toate aceste caracteristici si sa iti amenajezi dormitor exact asa cum ti-l doresti si cum ti-l imaginezi. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0