Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renovarea locuintei: 5 reguli de care trebuie sa tii cont

de Sunt Fericita la 2022-03-31
Renovarea locuintei: 5 reguli de care trebuie sa tii cont
Pentru multe persoane, renovarea locuintei este o adevarata provocare. Acest proces necesita bani, timp si efort, este unul indelungat si include etape diferite. Insa, daca planifici totul cu grija si acorzi atentie lucrarilor, vei obtine rezultatul mult dorit. Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont daca te-ai decis sa modifici aspectul casei tale:


Analizeaza starea locuintei tale

Prima etapa a unui proiect de renovare este realizarea unei evaluari minutioase a starii actuale a cladirii. Acest lucru te ajuta sa descoperi zonele care au nevoie de reparatii si sa pui la punct un plan de renovare. Verifica reteaua electrica, starea peretilor, ferestrele, obiectele sanitare, pardoseala, conductele de gaz si apa sau acoperisul, dupa caz. In acest fel, vei putea stabili lucrarile ce trebuie executate si poti face un necesar de materiale. Planificarea este esentiala deoarece te ajuta sa te organizezi mai bine si sa nu intampini situatii care iti pot crea probleme majore.

Concepe planul de renovare

Odata evaluata starea casei si luand in considerare dorintele tale legate de renovare, poti elabora planul proiectului. In acest sens, hotaraste daca renovezi intreaga locuinta sau doar o parte a ei, alege stilul de design interior, materialele si finisajele. Stabileste prioritatile si etapele renovarii si gandeste-te cum vrei sa arate totul la final. Daca iei in calcul si realizarea mobilierului pe comanda, adauga la planul general si o schita a pieselor de mobilier.

Estimeaza costurile pentru lucrari

Cu toate ca iti va fi destul de greu sa faci un calcul precis, incearca sa nu subestimezi niciodata costurile. De cele mai multe ori se intampla ca din proiectia initiala sa mai rezulte o suma de bani pe care va fi necesar sa o suplimentezi pe parcurs. Totusi, estimarea cheltuielilor este necesara pentru stabilirea bugetului de renovare. Atunci cand pui pe hartie costurile si toate lucrarile pe care intentionezi sa le faci, vei sti inca de la inceput daca ai destui bani pentru intreaga renovare. In caz contrar, poti renunta la anumite lucruri care nu sunt absolut necesare. In plus, ai in vedere sa adaugi cel putin 10-15% peste bugetul estimat pentru costuri neprevazute. Spre exemplu, perforarea din neatentie a unei tevi sau evaluarea superficiala a unei reparatii s-ar putea sa-ti creasca cheltuielile.

Ia in considerare securitatea si siguranta casei

Atunci cand te gandesti la renovarea locuintei trebuie sa pui accent si pe masurile de siguranta pentru a evita incidentele nefericite. Astfel, poti lua in considerare montarea usilor rezistente la foc 60 de minute in locul produselor normale, pentru a diminua efectele negative ale unui potential incendiu. Intrucat astfel de elemente necesita o instalare speciala trebuie sa le iei in considerare in procesul de renovare. Mai departe, feroneria antiefractie reprezinta o solutie de a evita jafurile, camerele de supraveghere sunt si ele importante, la fel si videointerfonul. Senzorii de fum, gaz ori de inundatie pot fi de ajutor in multe situatii. Pagubele produse in multe cazuri pot fi insemnate de aceea trebuie sa optezi pentru implementarea  unor masuri de siguranta si securitate. Iar cel mai bun moment de a face asta este odata cu renovarea casei intrucat multe dintre sisteme necesita cabluri trase prin locuinta, gaurirea peretilor sau un montaj special.

Investeste in materiale de calitate

Adesea, bugetul ii forteaza pe multi oameni sa faca un compromis in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite pentru renovarea locuintei. Insa, pe termen lung, produsele de slaba calitate s-ar putea sa-ti dea batai de cap. De pilda, nu vei beneficia de eficienta energetica dorita. Chiar daca investitia ta va fi una semnificativa, alege materiale ce va mai scumpe, pe care sa ti le poti permite. Vei observa ca costurile se vor atenua pe termen lung si ca nu va trebui sa renovezi din nou casa peste 1-2 ani.

 

In lipsa unei planificari riguroase, poti intampina o multime de probleme. De la stabilirea unui buget nerealist si pana la achizitii eronate sau prelungirea timpului necesar pentru lucrari, orice situatie mai putin placuta va insemna cheltuieli si munca suplimentara. Ai grija sa analizezi orice detaliu si sa determini complexitatea modificarilor pe care vrei sa le aduci imobilului inainte de demararea lucrarilor daca vrei ca renovarea sa fie cat mai simpla si eficienta.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre renovare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apartament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0