Analizeaza starea locuintei tale
Prima etapa a unui proiect de renovare este realizarea unei evaluari minutioase a starii actuale a cladirii. Acest lucru te ajuta sa descoperi zonele care au nevoie de reparatii si sa pui la punct un plan de renovare. Verifica reteaua electrica, starea peretilor, ferestrele, obiectele sanitare, pardoseala, conductele de gaz si apa sau acoperisul, dupa caz. In acest fel, vei putea stabili lucrarile ce trebuie executate si poti face un necesar de materiale. Planificarea este esentiala deoarece te ajuta sa te organizezi mai bine si sa nu intampini situatii care iti pot crea probleme majore.
Concepe planul de renovare
Odata evaluata starea casei si luand in considerare dorintele tale legate de renovare, poti elabora planul proiectului. In acest sens, hotaraste daca renovezi intreaga locuinta sau doar o parte a ei, alege stilul de design interior, materialele si finisajele. Stabileste prioritatile si etapele renovarii si gandeste-te cum vrei sa arate totul la final. Daca iei in calcul si realizarea mobilierului pe comanda, adauga la planul general si o schita a pieselor de mobilier.
Estimeaza costurile pentru lucrari
Cu toate ca iti va fi destul de greu sa faci un calcul precis, incearca sa nu subestimezi niciodata costurile. De cele mai multe ori se intampla ca din proiectia initiala sa mai rezulte o suma de bani pe care va fi necesar sa o suplimentezi pe parcurs. Totusi, estimarea cheltuielilor este necesara pentru stabilirea bugetului de renovare. Atunci cand pui pe hartie costurile si toate lucrarile pe care intentionezi sa le faci, vei sti inca de la inceput daca ai destui bani pentru intreaga renovare. In caz contrar, poti renunta la anumite lucruri care nu sunt absolut necesare. In plus, ai in vedere sa adaugi cel putin 10-15% peste bugetul estimat pentru costuri neprevazute. Spre exemplu, perforarea din neatentie a unei tevi sau evaluarea superficiala a unei reparatii s-ar putea sa-ti creasca cheltuielile.
Ia in considerare securitatea si siguranta casei
Atunci cand te gandesti la renovarea locuintei trebuie sa pui accent si pe masurile de siguranta pentru a evita incidentele nefericite. Astfel, poti lua in considerare montarea usilor rezistente la foc 60 de minute in locul produselor normale, pentru a diminua efectele negative ale unui potential incendiu. Intrucat astfel de elemente necesita o instalare speciala trebuie sa le iei in considerare in procesul de renovare. Mai departe, feroneria antiefractie reprezinta o solutie de a evita jafurile, camerele de supraveghere sunt si ele importante, la fel si videointerfonul. Senzorii de fum, gaz ori de inundatie pot fi de ajutor in multe situatii. Pagubele produse in multe cazuri pot fi insemnate de aceea trebuie sa optezi pentru implementarea unor masuri de siguranta si securitate. Iar cel mai bun moment de a face asta este odata cu renovarea casei intrucat multe dintre sisteme necesita cabluri trase prin locuinta, gaurirea peretilor sau un montaj special.
Investeste in materiale de calitate
Adesea, bugetul ii forteaza pe multi oameni sa faca un compromis in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite pentru renovarea locuintei. Insa, pe termen lung, produsele de slaba calitate s-ar putea sa-ti dea batai de cap. De pilda, nu vei beneficia de eficienta energetica dorita. Chiar daca investitia ta va fi una semnificativa, alege materiale ce va mai scumpe, pe care sa ti le poti permite. Vei observa ca costurile se vor atenua pe termen lung si ca nu va trebui sa renovezi din nou casa peste 1-2 ani.
In lipsa unei planificari riguroase, poti intampina o multime de probleme. De la stabilirea unui buget nerealist si pana la achizitii eronate sau prelungirea timpului necesar pentru lucrari, orice situatie mai putin placuta va insemna cheltuieli si munca suplimentara. Ai grija sa analizezi orice detaliu si sa determini complexitatea modificarilor pe care vrei sa le aduci imobilului inainte de demararea lucrarilor daca vrei ca renovarea sa fie cat mai simpla si eficienta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!