Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 solutii moderne pentru pardoseli durabile

de Sunt Fericita la 2023-05-15
5 solutii moderne pentru pardoseli durabile
Pardoseala este unul dintre cele mai importante elemente de design si, in acelasi timp, o investitie considerabila in renovarea sau amenajarea unei locuinte. In alegerea acesteia, trebuie sa tii cont de traficul dintr-un anumit spatiu si de vizibilitate, pentru a obtine un echilibru intre estetica, durabilitate si costuri. Iata cinci optiuni de pardoseli durabile de pe piata:


Parchet
 
  • Masiv;
  • Stratificat;
  • Laminat.

Parchetul masiv este fabricat din lemn solid si poate fi slefuit si reconditionat de mai multe ori in timpul vietii sale. Acest parchet este foarte durabil si robust, dar este vulnerabil la umiditate si poate fi costisitor.
 
Parchetul stratificat este format din mai multe foi de lemn lipite intre ele. Este mai rezistent la umiditate si, de obicei, mai ieftin decat parchetul masiv. Poate fi potrivit pentru zonele cu trafic mediu, cum ar fi holurile si bucatariile. 
 
Parchetul laminat este fabricat din placi de fibre lemnoase acoperite cu o hartie care imita aspectul a diferite esente, protejata de un strat ce nu este sensibil la abraziune. Este usor de instalat si costa mai putin decat celelalte tipuri de parchet, dar nu poate fi reparat sau reconditionat. Are o rezistenta scazuta in timp la trafic intens, dar exista si modele imbunatatite, ce se preteaza la montarea in spatii cu umiditate ridicata, precum baia sau bucataria. 
 
In ce priveste montajul, se considera ca parchetul stratificat si cel laminat pot fi instalate relativ usor, fara lipire, printr-un sistem de imbinare a placilor. Cel masiv presupune un proces laborios si o pregatire riguroasa a suprafetei, pentru a o nivela si a impiedica umezeala sa ajunga la lemn. 
 
Gresie
 
  • Cu suprafata lucioasa sau mata;
  • Rectificata sau nerectificata - se refera la procesul de finisare a marginilor;
  • Cu sau fara strat de glazura;
  • Portelanata - se refera la modul de coacere a gresiei.

Gresia lucioasa reflecta lumina si este usor de curatat si intretinut. Cea mata are o suprafata mai aspra, mai texturata, care previne alunecarea. 
 
Gresia rectificata are muchii drepte si dimensiuni standard, iar cea nerectificata are marginile nefinisate si este mai potrivita in spatiile exterioare sau in amenajarile interioare in stil industrial sau rustic. 
 
In ce priveste stratul de glazura, acesta se obtine prin arderea uneia dintre fete la o temperatura mai mare decat cea din primul proces de coacere. Glazurarea confera placilor rezistenta la trafic ridicat si usurinta la curatare, ceea ce face potrivit acest tip de gresie pentru spatii precum bucataria sau holul. 
 
Gresia portelanata se obtine intr-un singur proces de coacere, prin vitrifierea intregii suprafete. Astfel, creste densitatea, rezistenta la socuri mecanice si se reduce gradul de absorbtie a apei. Este adecvata atat in bucatarii sau holuri, cat si in sufragerii sau dormitoare, deoarece este compatibila cu sistemele de incalzire prin pardoseala. 
 
Asadar, daca tii la design alege de la Mathaus gresie de interior pentru un aspect elegant al podelelor. Desi este un proces migalos, daca te informezi despre cum se monteaza gresia si respecti pasii, te poti ocupa singura de manopera. 
 
Bambus

Bambusul este o solutie moderna si ecologica pentru pardoseli durabile, similara lemnului, dar cu un impact mult mai mic asupra mediului.
 
O pardoseala din bambus este o alegere potrivita pentru zonele cu trafic intens, fiind rezistenta la zgarieturi si umiditate. Chiar daca in timp aspectul podelei din bambus se poate deteriora, are avantajul de a putea fi reconditionata cu usurinta.
 
Disponibila in diverse culori si finisaje, pardoseala din bambus se integreaza in designul oricarui spatiu. Textura si modelele sale naturale confera o nota eleganta si moderna, potrivita pentru diferite stiluri de amenajare.
 
Instalarea unei pardoseli din bambus este relativ usoara, datorita sistemelor de montaj modern, cum ar fi cel de tip "click". Intretinerea si curatarea se realizeaza simplu, cu ajutorul produselor specifice pentru pardoseli din lemn, evitand excesul de apa. 
 
Pluta

Pluta este un material natural, regenerabil si biodegradabil, cu o durata de viata lunga.
 
Contine o ceara naturala datorita careia respinge apa, iar pentru ca are o structura celulara, absoarbe sunetele. De asemenea, este un material moale si elastic, care ofera un confort sporit la mers si reduce oboseala picioarelor. Aceasta caracteristica face pluta ideala pentru camerele in care petreci mult timp in picioare, precum bucataria. In plus, pluta are o capacitate mare de a reveni la forma initiala dupa presiune, ceea ce ii confera rezistenta la deformari si uzura.
 
Pluta poate fi instalata pe diverse tipuri de suprafete si este disponibila sub forma de placi sau role. Intretinerea pardoselilor din pluta este simpla: necesita doar curatarea periodica, evitand excesul de apa, precum si aplicarea ocazionala a unui lac pentru protectie suplimentara.
 
Rasina epoxidica

Rasina epoxidica este formata din doua componente: rasina si agentul de intarire. Atunci cand sunt amestecate, acestea formeaza o substanta care se poate aplica pe diverse suprafete pentru a crea o pardoseala estetica, rezistenta si durabila.
 
Permite personalizarea spatiului prin crearea unor suprafete inedite si elimina aparenta fragmentata, prezenta in celelalte solutii pentru pardoseli. Durabilitatea aspectului trebuie, insa, mentinuta prin slefuire periodica si curatare ori de cate ori este necesar. Montajul este anevoios si necesita o echipa specializata. 
 
Speram ca ai gasit in acest articol informatii utile pentru viitoarele tale proiecte de amenajari sau renovari. Analizeaza fiecare optiune si fa alegerea potrivita pentru casa ta!
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pardoseala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parchet

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0