Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegerea gresiei si faiantei potrivite pentru baie - sfaturi utile

de Sunt Fericita la 2021-02-10
Alegerea gresiei si faiantei potrivite pentru baie - sfaturi utile
De cele mai multe ori, gresia si faianta sunt elementele baii care iti atrag privirea de indata ce treci pragul acestei camere. Alegerea lor este importanta, fiindca iti defineste personalitatea, in timp ce aspectul baii iti poate influenta starea de spirit.


Intrucat sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont, inainte de a lua o decizie, am intocmit o lista cu sugestii pentru amenajarea bailor mici. Citeste-o, daca vrei sa-ti usurezi proiectul amenajarii sau renovarii baii din casa ta.

Stabileste un buget

Pentru orice investitie pe care o faci in locuinta ta, trebuie sa ai un buget bine delimitat. Costul materialelor reprezinta unul dintre criteriile de baza, cand vine vorba despre constructii si amenajari interioare. Daca stii, macar estimativ, ce suma esti pregatit sa aloci acestui proiect, vei putea restrange aria cautarilor.

Masoara suprafetele

Necesarul materialelor se stabileste in functie de numarul metrilor patrati pe care doresti sa-i acoperi cu gresie si faianta. Aici, poti avea chiar si trei categorii de produse:

Pentru pardoseala

Totul porneste de la baza. Podeaua baii poate fi acoperita cu gresie traditionala sau piatra. Masoara suprafata de acoperit, fara cada sau zona dusului.

Pentru pereti

Aici, ai doua variante: fie acoperi peretii verticali integral, de la baza pana la plafon, fie te opresti la un anumit punct si continui cu vopsea speciala pentru baie. Trebuie sa masori fiecare perete in parte, iar totalul iti va arata cate cutii cu faianta trebuie sa cumperi.

Pentru zona de dus

Daca ai cada sau cabina de dus, le poti amplasa direct pe ciment, fara nici un fel de placi. In schimb, daca vrei un design modern, cu spatiu de dus si scurgere amenajata direct in pardoseala, trebuie sa alegi gresie sau piatra naturala speciala. Acesta alegere te ajuta sa delimitezi spatiul de restul camerei si sa „desenezi” noua ta cabina de dus. Produsele de acest tip au o rezistenta mai mare la trafic, apa si produse de curatat, deci, se incadreaza in alta categorie de materiale de constructii.

Tipul materialelor

In functie de bugetul alocat, vei putea alege categoria de materiale in care te incadrezi. Varianta clasica este ceramica, destul de comuna si accesibila. Pentru cateva detalii, poti alege sticla, in special, pentru conturarea modelelor de efect de pe pereti (pentru podea, este alunecoasa si periculoasa!!). Portelanul este mai scump, insa, are si o durabilitate mult mai mare. Placile din piatra naturala creeaza un spatiu relaxant si linistitor. Alternativa de buget este cuartul, disponibil in diverse culori si texturi.

Forma placilor

Dimensiunile, forma si amplasamentul placilor alese tin de estetica personala. Poti alege variantele clasice, geometrice, sau te poti juca, inteligent, cu anumite modele. Tine cont de arhitectura casei, de stilul de design al celorlalte camere sau de tema pe care doresti sa o imprimi baii. Din fericire, ai la dispozitie atat de multe modele, incat este aproape imposibil sa nu gasesti unul pe placul tau.

Culorile

Cunoasterea catorva reguli ale paletarului de culori te va ajuta sa alegi nuantele potrivite. Poti porni de la eternul alb, care nu se demodeaza, pana la explozii de culori pe podea sau pereti. Unele combinatii cromatice nu dau gres niciodata, insa, este important sa alegi o pata de culoare care poate inveseli totul.

Atunci cand alegi gresia si faianta pentru baie, asigura-te ca proiectul tau este realizabil, din punct de vedere financiar si durabil, pentru a nu fi nevoit sa-l refaci prea curand. Camera de baie este locul in care iti incepi sau inchei zilele de munca sau de relaxare. Cu cat este mai primitoare, cu atat vei fi mai in forma.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0