Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipuri de masini de cusut - Ghid practic

de Sunt Fericita la 2021-02-08
Tipuri de masini de cusut - Ghid practic
Daca esti pasionat de cusut, e foarte posibil sa-ti fi creat deja acasa un mic atelier in care o masina de cusut si-a gasit locul binemeritat. Insa pe masura ce hobby-ul tau s-a transformat intr-o activitate part time sau, de ce nu, intr-o noua profesie pe care ai imbratisat-o, s-ar putea ca functiile masinii de cusut cu care ti-ai intretinut pasiunea sa fie usor depasite.


Asa ca, probabil, ti-ar fi mai folositoare o masina de cusut industriala ori o masina de brodat digitala. 

 

Daca nu stii inca ce update ar fi binevenit in ceea ce priveste masina ta de cusut, ai ajuns unde trebuie, pentru ca in acest material iti vom prezenta cele mai cunoscute tipuri de masini de cusut, asa ca iata care sunt si ce trebuie sa stii despre acestea.

Masina de cusut pentru uz casnic

Daca nu folosesti masina de cusut decat pentru a face mici ajustari sau pentru a coase lucruri simple, masina de cusut pentru uz casnic este modelul de care ai nevoie. Acest tip de masina de cusut este destul de simplu de utilizat si poate face aproape toate lucrurile de care ai nevoie, de la a coase haine ori accesorii, pana a crea anumite articole si decoratiuni ori mobilier pentru casa. Unele masini de cusut de acest tip pot face cusaturi drepte, iar altele, ceva mai complexe, te pot ajuta sa cosi in zig-zag. Desigur, cu ajutorul unei masini de cusut casnice vei putea realiza si cusaturi decorative, cusaturi pentru butoniere si asa mai departe. 

Masina de cusut industriala

Dezavantajul unei masini de cusut casnice este ca nu poate coase prea multe straturi de tesatura deodata. De asemenea, o masina de cusut obisnuita nu reuseste sa coasa pentru o lunga perioada de timp fara ca motorul acesteia sa se incalzeasca. Totodata, cusaturile realizate cu ajutorul unei masini de cusut casnice pot arata neobisnuit si usor imperfect, sa nu mai mentionam de viteza scazuta la care aceasta va reusi sa coasa.

 

Insa cu ajutorul unei masini de cusut industriale, aceste probleme sunt rezolvate. Poti coase pentru o lunga perioada de timp incontinuu fara nicio problema, folosind orice tip de material, oricat de densa ar fi tesatura acestuia. De asemenea, lana, tricotajele, tapiteriile, incaltamintea, gentile sau materialele sintetice, ba chiar si plasticul si cauciucul, vor fi usor strapunse de acul unei masini de cusut industriale. In plus, masinile de cusut industriale functioneaza la o viteza mai mare, asa ca proiectele tale vor fi gata mai repede decat te-ai astepta. 

Masina de cusut actionata manual

Acest tip de masina de cusut este cel pe care si bunica ta il folosea pentru a crea diferite articole de imbracaminte, lenjerie de pat sau diverse accesorii pentru casa. Daca ne permiti comparatia, o masina de cusut actionata manual este un fel de Mustang in randul masinilor. Cu alte cuvinte, era sigura optiune pe care cei pasionati de cusut o aveau odinioara. 

 

Roata acestei masini de cusut este actionata manual. Rotirea manerului lateral face ca masina sa porneasca. Impedimentul principal al acestui tip de masina de cusut, in afara de cel al zgomotului scos, este acela ca timpul de lucru este unul mult mai mare. Cu alte cuvinte, vei pierde o eternitate si jumatate pentru un proiect handmade. Totusi, o masina de cusut actionata manual are un farmec aparte, tocmai pentru ca provine dintr-un secol trecut, mai ales daca ai primit-o ca mosternire de familie.

 

Desigur, cea mai moderna varianta a unei masini de cusut ramane cea digitala, usor de programat dintr-un program intuitiv, care va putea coase sau broda aproape orice idee pe care o ai. Ramane la latitudinea ta care model de masina de cusut se potriveste mai bine nevoilor tale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0