Daca iti plac dulciurile si stii sa gatesti, iata mai jos cinci prajituri delicioase pe care trebuie sa le incerci. De asemenea, nu trebuie sa iti faci griji daca nu te pricepi la gatit, pentru ca exista numeroase cofetarii cu livrare la domiciliu in Bucuresti, dar si in celelalte orase ale tarii, care sigur au prajiturile de mai jos in meniu.
1. Prajitura insiropata cu ananas
In cazul in care preferi prajiturile cremoase si insiropate, acest deliciu cu ananas sigur iti va placea. In plus, nu ai nevoie de un talent special pentru a o gati. Odata ce o vei incerca, aceasta va ajunge in topul preferintelor tale.
Pentru a o prepara ai nevoie de:
- 125 g faina
- 20 g ulei de cocos
- 90 g unt
- două ouă
- 120 g zahar
- o conserva cu ananas
- un pliculet cu praf de copt
- vanilie
- 100 g nuca tocata
- sare
- smantana lichida
- 4 g gelatina
In primul rand, trebuie sa pisezi rondelele de ananas, pana cand vei obtine un piure cremos. Nu arunca sucul ramas, pentru ca vei avea nevoie de el.
Următorul pas este sa topesti untul si uleiul de cocos la bain-marie. Lasa compozitia obtinuta la racit, 3 minute, apoi adauga ouale, zaharul, sarea, vanilia si amesteca aproximativ doua minute. Peste aceasta compozitie se toarna faina, praful de copt, dar si piureul de ananas, iar apoi se amesteca bine.
Dupa aceea, pune aluatul in tava si baga-l in cuptor, la 180°C, aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a copt, toarna peste blat un sirop facut din sucul de ananas ramas, ulei de cocos, zahar si vanilie.
Adauga mousse-ul de frisca dupa ce prajitura cu ananas a absorbit tot siropul, iar mai apoi presară miezul de nuca tocat.
2. Lamaita glazurata
Nu iti ia mai mult de 15 minute sa faci prajitura aceasta delicioasa. In plus, textura ei cremoasa si glazura acrisoara o fac sa fie perfecta pentru zilele de vara. La cafea, ori pur si simplu ca o mica gustare, lamaita glazurata este un desert pe care sigur o sa il adori.
Pentru prepararea sa ai nevoie de:
- 140 g faina
- 140 g zahar
- sare
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
- doua linguri cu iaurt
- doua oua
- trei linguri cu ulei
- trei linguri zeama de lamaie
- coaja de lamaie
Pentru glazura ai nevoie de:
- 150 zahar pudra
- coaja de lamaie
- zeama de lamaie
In primul rand, pune toate ingredientele pentru blat intr-un castron, apoi amesteca-le cu mixerul. Inainte de toate, insa, nu uita sa preincalzesti cuptorul si sa pregatesti tava cu o foaie de copt. Dupa ce ai amestecat ingredientele, toarna compozitia in tava si las-o in cuptor maximum 25 de minute.
Intre timp, prepara glazura. Trebuie doar sa adaugi zeama de lamaie peste zaharul pudra si sa amesteci continuu. Nu uita ca glazura trebuie sa aiba o consistenta putin mai lichida decat cea pe care o are mierea.
Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, las-o 10 minute sa se raceasca, apoi adauga glazura.
3. Cheesecake
Daca esti un fan al prajiturilor cu branza, acest cheesecake este exact ceea ce ai nevoie daca iti este pofta de ceva dulce.
Pentru prepararea sa ai nevoie de:
- 1 kg branza de vaci
- 4 oua
- 150 g zahar
- doua plicuri pudding de vanilie
- coaja si zeama de la o lamaie
Pentru ornat ai nevoie de:
- 250 g frisca
- dulceata de visine
Tot ceea ce ai de facut este sa amesteci toate ingredientele intr-un bol, pana obtii un aluat omogen, care curge. Ai grija sa nu se formeze cocoloase.
Apoi, toarna aluatul intr-o tava care are pereti detasabili si lasa prajitura in cuptor maximum 60 de minute, pana cand aceasta capata o culoare aramie.
La final, dupa ce ai scos prajitura din cuptor si s-a racit, adauga frisca pe partea superioara a cheesecake-ului si pune cateva lingurite cu dulceata in centrul desertului.
4. Prajitura Arlechin
Prajitura Arlechin te incanta cu un strat crocant, o bezea pufoasa si un strat din nuca rumenita. Acest desert imbina cu succes gustul dulce cu cel acrisor si este perfect pentru cei care prefera sa manance o prajitura dimineata, cand beau cafea.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara Prajitura Arlechin:
- un pachet cu unt
- 100 g zahar
- 200 g faina
- doua oua
- dulceata de visine
- nuca macinata
Pentru inceput, freaca untul cu zaharul, apoi adauga treptat faina si trei galbenusuri. Aluatul obtinut se pune in tava si se tine in cuptor pana cand se rumeneste pe deasupra.
Dupa ce ai scos blatul si l-ai lasat sa se raceasca, pune peste acesta un strat de dulceata de visine, urmat de albusurile batute spuma. La final, presara nuca macinata si baga prajitura in cuptor, aproximativ cinci minute.
5. Negresa cu Nutella
Ce spui de o praitura delicioasa, cu crema nutella, care se prepara in maximum zece minute? Daca ti-am starnit interesul, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara:
- 150 g faina
- 100 g cacao
- un pliculet cu praf de copt
- 100 g unt topit300 g zahar brun
- 5 oua
- 200 g Nutella
Amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol si adauga peste acestea untul topit, zaharul si cele cinci oua. Dupa ce ai obtinut o compozitie fara cocoloase, adauga nutella si amesteca bine.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptor, la 180 grade, maximum 40 de minute. Vei obtine o negresa delicioasa, care sigur o sa fie pe lista preferatelor tale.
Multi dintre noi simtim de multe ori nevoia acuta de a gusta ceva dulce. Fie ca este vorba de o tarta cu fructe, o negresa cu alune, ori un cheesecake, prajiturile sunt nelipsite din meniul nostru. In plus, consumate cu moderatie, dulciurile sunt binevenite cu orice ocazie. Daca te numeri printre cei care iubesc dulciurile, trebuie neaparat sa incerci prajiturile prezentate mai sus. Sunt gustoase si, cel mai important, sunt usor de preparat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!