Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limbajul trupului: Ochii si directia privirii sunt adevarate detectoare de minciuna

de Lavinia Rorich la 2017-07-04
Limbajul trupului: Ochii si directia privirii sunt adevarate detectoare de minciuna
Ochii sunt oglinda sufletului, spune o zicala din batrani. Ochii, mai ales directia privirii, ne ofera o multime de informatii referitoare la modul de gandire al persoanei cu care vorbim si daca ne spune o minciuna sau nu. Ca regula generala, vizualul, imaginatia sunt directionate inainte sau in sus, pe cand latura auditiva si amintirile inspre lateral.


Inainte
Daca directia privirii este inainte, iar ochii sunt lipsiti de concentrare, cel cu care vorbim vizualizeaza ceva; in functie de pozitie, este vorba fie de o amintire din trecut (corpul este aplecat inspre stanga), fie constuieste o imagine pe loc, ceea ce inseamna minciuna (corpul este aplecat inspre dreapta).

Stanga
Daca directia privirii celui cu care vorbesti este inspre stanga, asta inseamna ca incearca sa acceseze amintiri auditive (incearca sa isi aminteasca un sunet sau o melodie).

Stanga-sus
Directia privirii inspre stanga-sus este legata de amintirile vizuale; cel cu care vorbesti incearca sa isi aminteasca chipuri, evenimente, activitati.

Stanga-jos
Aceasta este directia privirii care este cea mai departe de minciuna. Ochii indreptati inspre stanga-jos inseamna dialog interior; cel cu care vorbesti sau pe care il analizezi poarta un discurs interior (isi pune intrebari, isi exprima dezacordul in gand) in timp ce converseaza cu ceilalti din jur.

Dreapta
Daca directia privirii este inspre dreapta, ai de-a face cu o constructie auditiva, ceea ce se poate incadra, mai mult sau mai putin, la minciuna. Cel cu care vorbesti isi creaza, isi inchipuie un sunet pe care nu l-a auzit niciodata.

Dreapta-sus
Daca ochii persoanei cu care vorbesti sau pe care numai o urmaresti vorbind privesc inspre deapta-sus, este clar vorba despre o minciuna. cand directia privirii este dreapta-sus, are loc o constructie vizuala, care tine de inchipuire si de imaginatie - respectivul isi inchipuie in general lucruri care nu s-au intamplat niciodata.

Dreapta-jos
Ochii care privesc inspre dreapta-jos sunt semn ca persoana din fata ta este incercata de sentimente noi, pe care si le va exterioriza.

Potrivit site-ului alegesanatos.ro, in opinia psihologului Andra Tanasescu, oamenii au tendinta de a se focusa pe cuvinte, pe informatiile articulate pe care vor sa le transmita, incat nu iau in considerare ca anumite parti ale corpului lor ii contrazic. Iata 6 gesturi care ne tradeaza gandurile>>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 54 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ochii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minciuna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandire

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0